Mussel profiteert maximaal van hernieuwde ontmoeting met SJS

• door:
  • op:
Veel confetti en vuurwerk voorafgaande aan de aftrap bij Mussel – SJS. | Foto: Albert de Vries/RTV1

MUSSEL – De wedstrijd sv Mussel tegen het Knoalster SJS moest afgelopen zaterdag overgespeeld worden doordat SJS een ongerechtigde speler had opgesteld in de vorige ontmoeting. SJS won die wedstrijd met 0-1, maar helaas voor de gasten zette de KNVB een streep door deze wedstrijd.

De 250 toeschouwers werden bij de opkomst getrakteerd op blauwwitte confetti en enorm veel vuurwerk. Zo begon deze middag met veel sfeer en beide elftallen hadden er zin in om het talrijke publiek te vermaken.

Fout doelman bezorgt Mussel voorsprong

sv Mussel vocht voor een kleine kans op klasse behoud en er was hun dan alles aangelegen om deze wedstrijd hun huid zo duur mogelijk te verkopen. De thuisploeg was dan ook de eerste helft de betere ploeg en zo werd een kopbal van Mathijs Fehrmann door SJS doelman Youri Bos ternauwernood tot hoekschop verwerkt. In de 17e minuut werd een verkeerde spelhervatting van diezelfde doelman door Erwin Wijnholds met een keurige boogbal afgestraft en hij bracht zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

De gasten konden hier weinig tegenover stellen en de mannen van interim-trainer Erwin Rubingh kwamen niet in hun normale spel. Het was dan ook niet een verrassing te noemen dat Mussel, na een scrimmage voor het doel van SJS, via Rien Boels op een 2-0 voorsprong kwam.

Wedstrijd in het slot

In de tweede helft nam SJS meer het initiatief en werd de thuisploeg teruggedrongen. Beide ploegen brachten wissels in en hierdoor kwam de wedstrijd weer tot leven. SJS probeerde met man en macht om de aansluitingstreffer te scoren, maar wat met ook probeerde het lukte maar niet mede door het goede keeperswerk van Dion Weidijk. In een van de uitvallen van de Mussel was Gerben Sieders, van SJS, die de bal in de 65e minuut, na een voorzet van Mussel speler Erwin Wijnholds, achter zijn eigen doelman kopte.

Een paar minuten laten was het Arwen de Koe die de stand terug bracht naar 3-1. Dit werd ook de eindstand en de druiven voor SJS waren extra zuur toen men vernam dat de koploper sv Borger gelijk had gespeeld tegen Wildervank: 0-0.

Tekst: Albert de Vries/Sport in de Regio