Direct naar de inhoud.

Yasmine Hillebrink en Mads Meijer winnen 32e Klap tot Klaploop

  • door:
  • op:
Yasmine Hillebrink komt juichend over de finish in Stadskanaal. | Foto: Margreet Pronk/Nieuwsbode

STADSKANAAL – Yasmine Hillebrink uit Groningen en Mads Meijer uit Meppel hebben de 32e Klap tot Klaploop gewonnen. Hillebrink won in een tijd van 35.21 minuten voor Jolien de Waard en Femke Panjer. Meijer won in een tijd van 30.50 minuten voor de winnaar van vorig jaar Danny Koppelman en Paul Geertsma.

Hillebrink gaf van tevoren aan een tijd te willen lopen rond de 34 minuten bij de wedstrijd die wordt gelopen van Musselkanaal naar Stadskanaal. ‘Het was zwaar met toch wel een harde wind. Ik had op een iets snellere tijd gehoopt, maar ik had de halve marathon van Venlo van vorige week nog een beetje in de benen. Ik ben blij dat ik hier dan toch kan winnen,’ vertelde een opgetogen Hillebrink in de live uitzending die RTV1 maakte van de Klap tot Klaploop..

Mads Meijer onderweg naar de overwinning. | Foto: Magreet Pronk/Nieuwsbode

Meijer was blij met zijn overwinning. ‘Een mooie wedstrijd met een rijke historie om bij te schrijven. Ondanks het weer stond er ook nog veel publiek langs de kant om ons aan te moedigen.’ Meijer liep met zijn 30.50 niet het parcoursrecord van 30.18 uit de boeken. ‘Dan moet ik nog maar eens terugkomen om dat te verbeteren,’ aldus de 20-jarige atleet.

Trotse burgemeester

Ook burgemeester Klaas Sloots liep de 10 kilometer mee. Vooraf wilde hij onder de 55 minuten lopen. ‘Het is 54 minuten en een beetje geworden,’ zo vertelt een uitpuffende burgemeester bij de finish.’ Sloots had genoten van de sfeer aan de kant. ‘Het is hartstikke gezellig en iedereen geniet. Voor de mensen aan de kant is het weer wat minder, maar voor ons als lopers was dit heerlijk. Het was Stadskanaal op z’n best.’

Bekijk de hele uitzending hier:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal