Direct naar de inhoud.

Raad Stadskanaal gaat mogelijk achter gesloten deuren vergaderen over woningbouw

  • door:
  • op:
De gemeenteraad van Stadskanaal | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Dinsdagavond staat er in Stadskanaal een extra gemeenteraadsvergadering gepland. Het college wil dit achter gesloten deuren doen. Het onderwerp van de vergadering zou namelijk ‘verkeerde verwachtingen’ kunnen scheppen. 

Het onderwerp van de vergadering was eerst nog onduidelijk. Ook de gemeenteraad zelf wist niet waarover er gesproken zou worden. ‘Dat horen we vanavond’, aldus Harma Zwiers van Lokaal Betrokken. ‘Na het horen van het onderwerp gaan we stemmen of we de deuren inderdaad willen sluiten.’ 

Een vergadering van een gemeente, provincie of het parlement is normaal gesproken verplicht openbaar volgens artikel 66 van de grondwet. Alleen bij hoge uitzondering kan – in dit geval de gemeenteraad – een beroep doen op artikel 23 van de gemeentewet om besloten te vergaderen, mits de raad daarmee instemt. 

Na navraag bij de gemeente blijkt de vergadering over woningbouw en eventuele plannen hiervoor te gaan. ‘Dan worden plannen, ideeën en mogelijkheden besproken’, aldus een woordvoerder. ‘Het naar buiten brengen daarvan kan verkeerde verwachtingen wekken’, zo luidt de reden om het in het geheim te bespreken. 

Of de gemeenteraad ook daadwerkelijk de deuren voor het publiek gaat sluiten, moet dinsdagavond blijken. Als de raad instemt met een besloten vergadering zullen de deuren gesloten worden voor pers en publiek. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal