Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Van Beresteyn | © Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Het eerste weekend van de maand april is aangebroken. Dit weekend staat voornamelijk in de presentatie van de nieuwste Drentstalige EP ‘Mörgen’ van singer-songwriter Rick Hilberts d’Rentmeester te Valthermond, het optreden van Wishlist in Java Veendam, het optreden van Hallo Venray bij Podium34 in Borger, de Piratenbattle in Alteveer, Lentefestival in Odoorn, de Open Camping Dag bij Camping ’t Nije hof in Stadskanaal, Feestelijke Kindermuziekweek in vanBeresteyn en de cabaretvoorstelling van Roué Vermeer in Theater Geert Teis.

Rick Hilberts lanceert nieuwe EP ‘Mörgen’ in Valthermond
Op 6 april 2024 presenteert singer-songwriter Rick Hilberts zijn nieuwste Drentstalige EP ‘Mörgen’ in d’Rentmeester te Valthermond. De EP, volledig in het Dréents dialect, biedt een unieke gelegenheid om dit regionale dialect verder onder de aandacht te brengen van een brede doelgroep. Tijdens de EP-release neemt Rick Hilberts je mee in een wereld van mooie melodieën, prachtig gitaarwerk en fantastische Drentse teksten. Teksten over niets en over alles, groot en klein leed, verlangen, uitzichten en windmolens. Een ode aan de schoonheid van de Drentse taal. De EP-release op 6 april begint om 20.00 uur in d’Rentmeester te Valthermond.

Wishlist treedt op in Java Veendam
Op zaterdag 6 april staat Wishlist op het grote podium van Java Veendam klaar om de boel op zijn kop te zetten. Met Hanny Tolsma en Tineke Wouda op zang, Marc Kuipers en Patrick de Rooij op gitaar, Arjan Hut op bas en Peter Houtman op drums wordt het een avond vol energieke live muziek. Entree is gratis. De avond begint om 21:30 uur.

Hallo Venray treedt op Borger
Op zaterdag 6 april komt het Haagse poprockfenomeen Hallo Venray naar Podium34. De band en is weer op tour vanwege de heruitgave van hun legendarische album Leather on my Soul en slaan Drenthe daarin natuurlijk niet over.

Hello Venray is inmiddels ruim 35 jaar oud, maar lijkt met de jaren alleen maar beter te worden. Bewijs hiervan is het opnieuw uitgebrachte album Leather on my Soul, dat met zorg en verbeterde geluidskwaliteit nieuw leven is ingeblazen. De huidige tour staat in het teken van de heruitgave van het album, maar het is vooral een grootschalige viering van zowel het verleden als het heden van de band. Het belooft een meeslepende ervaring te worden waarbij het publiek wordt meegenomen in een reis door de tijd.

Hallo Venray is rond 1987 opgericht en kregen bekendheid in het NCRV-programma Los Vast, gepresenteerd door Jan Rietman, De echte doorbraak volgde in 1992, toen de Haagse mannen het album The More I Laugh, The Hornier Due Gets uitbrachten. Dankzij het succes van het album volgde er in die zomer een optreden op Pinkpop 1992. Het is een show die velen is bijgebleven dankzij zanger Henk Koorn die op het podium verscheen in netkousen en ronddanste op een pogostick.

Piratenbattle in Alteveer
De liefhebbers van het Nederlandstalige en Duitstalige levenslied hebben het zaterdag 6 april 2024 voor het zeggen in De Drijscheer in Alteveer. Aan één stuk door schallen daar de welbekende liedjes van de piratenzenders uit de speakers. En dan niet zoals gewoonlijk vanaf de harde schijf, maar vanaf prettig krakend vinyl, tikjes inbegrepen.

Zes teams nemen het tegen elkaar op tijdens een zogenaamde ‘vinyl battle’. De teams brengen hun favoriete singles mee om die daar op een zo aantrekkelijk mogelijke wijze te draaien, te presenteren en elkaar te praten. Een deskundige jury beslist uiteindelijk welk team de beste plaatjesdraaier in huis heeft. Wie gaat er met de 1e, 2e of 3e prijs vandoor? Twee bekende tiktokkers, Jordie Hemoes en Marco Holties zijn te gast en in de pauzes zorgt Sander Luchtenberg dat er geen stiltes vallen. Sander is dé grote drive achter de Piraten Battle maar ook een accordeon talent uit Nieuwe Pekela. Hij is inmiddels al op verschillende podia en bij de mensen thuis te vinden met oude Duitse hits in een polka-achtige sound. Volgens de organisatie is iedereen is van harte welkom. De avond begint om 21:00 uur bij De Drijscheer in Alteveer en eindigt o 01:00 uur.

Lentefestival in Odoorn
Op zaterdag 6 april is er van 12.00-17.00 uur een Lentefestival in de Kerk van Odoorn. Voor iedereen van 0-104 jaar. Vanaf 12.30 uur is er een kunstactiviteit onder leiding van Hilli Kuilman uit Odoornerveen. Zij exposeert momenteel in de kerk van Odoorn en krijgt iedereen ‘aan de kunst’. Om 13.15 uur is een optreden van Valtex – muzikanten, een zanger en een zangeres, die op een prachtige wijze covers zingen.

Om 14.00 uur is er een lezing door Dick Oosterwijk over de invloed van voedsel. Niet alleen op ons lijf, maar ook op onze energie om dingen te ondernemen. Dick heeft veel kennis van voedsel én van mensen; als je hem hoort spreken is het bijna alsof je bij een cabaret zit. Om 15.30 uur is er weer een optreden van Valtex. Daarna is er Koken met de Burgemeester Jan Seton en staat de Foodtruck van de Boshof op het plein.

Gedurende de hele middag zijn er lekkere dingen te verkrijgen, is er aandacht voor het project van Annet Sturre voor de aardbevingsschade in Turkije, waar haar schoondochter vandaan komt, is er bijzonder handwerk te bewonderen en te kopen, en kunnen kinderen zich uitleven met een tafeltennisbalmachine.

De muzikanten, kunstenaars, voedingsdeskundige en ondernemers van Odoorn stellen hun diensten kosteloos ter beschikking, maar voor alle activiteiten geldt dat een vrijwillige bijdrage zeer op prijs wordt gesteld. Deze bijdrage zal worden aangewend voor de Energiepot, waarmee de kerk van Odoorn mensen helpt die in acute financiële problemen zitten. Dit in samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn.

Open Camping Dag bij Camping ’t Nije hof in Stadskanaal
Ruim 400 campings openen tijdens de Open Camping Dag op zaterdag 6 april op feestelijke wijze hun deuren om de start van het kampeerseizoen te vieren. ´Met 3,5 miljoen kampeerders in Nederland is dit landelijke evenement een mooie manier om onze nationale hobby te vieren´, aldus organisator Stichting Open Camping Dag. Tijdens de Open Camping Dag zetten bijna 450 campings en een groot aantal kampeerbedrijven in heel Nederland hun deuren open voor geïnteresseerde kampeerders. Zo kunnen zij vrijblijvend rondkijken op de camping en alvast voorbereidingen treffen voor hun kampeervakantie. De Open Camping Dag markeert hiermee de start van het kampeerseizoen. De bedoeling van de Open Camping Dag is om heel Nederland te laten zien hoe leuk kamperen is. Ook mensen die nog nooit hebben gekampeerd hebben, kunnen toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is. Iedereen in Nederland wordt van harte uitgenodigd om de start van het kampeerseizoen in te luiden en de kampeervoorpret te laten beginnen.

Dit is de derde editie van deze Nationale Open Camping Dag. Kampeerplatform I Love Kamperen organiseerde in 2022 en 2023 het evenement en besloot dit jaar Stichting Open Camping Dag op te richten. Karin Horstman van I Love Kamperen: ‘Wij hebben de ambitie om de Open Camping Dag te laten groeien tot dé dag waarop alle kampeerders vieren dat kamperen zo leuk is. Om het onafhankelijke karakter van ons initiatief te benadrukken hebben we besloten om Stichting Open Camping Dag op te richten.’ 

‘We zien kamperen als een belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed waar miljoenen Nederlanders jaarlijks veel plezier aan beleven. We zien de laatste jaren helaas dat veel kampeerplekken verdwijnen om plaats te maken voor recreatiewoningen. Verstening mag niet ten koste gaan van kampeerplaatsen, want het gevaar is dat je met je caravan of tent nergens meer terecht kunt. Kamperen – als nationale hobby – verdient het om behouden en gevierd te worden, voor huidige én nieuwe kampeerders’, aldus de organisatie.

In aanloop naar de Open Camping Dag maken aangemelde kampeerders kans op mooie kampeerprijzen in Kampeerprijzenloterij. Tijdens de Open Camping Dag zijn de campings en kampeerbedrijven geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alle informatie over deelnemende campings en kampeerbedrijven staat op de website van de organisatie.

Spring Equestrian Festival in Exloo
4 april t/m 7 april vindt het Spring Equestrian Festival in Exloo plaats bij het Hippisch Centrum in Exloo. 4 dagen springconcours met elke dag prijzen. Op de finaledag prijzen voor de overall winnaars en diverse shows, clinics en nog veel meer. Spring Equestrian Festival wordt georganiseerd in één van de meest exclusieve Equestrian Centers van Nederland; Equestrian Center Exloo. Het programma is te vinden op de website van de organisatie.

Feestelijke Kindermuziekweek in vanBeresteyn
Zaterdag 6 april wordt vanBeresteyn van 13.00 tot 15.00 uur omgetoverd tot een muzikaal kinderparadijs voor kinderen t/m 10 jaar. Met als toppunt de start van de Kindermuziekweek op zaterdagmiddag 6 april! Van 13.00 tot 15.00 uur wordt de foyer van vanBeresteyn omgetoverd tot een muzikaal kinderparadijs voor kinderen t/m 10 jaar. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Ieder jaar wordt de Kindermuziekweek georganiseerd om de waarde van muziek door te geven aan de volgende generatie. Muziek verbindt en van muziek word je blij. Daarom organiseren de Muziek-, Dans- en Theaterschool, het Veenkoloniaal Museum, bibliotheek Veendam en theater vanBeresteyn samen speciale activiteiten van 5 t/m 14 april 2024. Het uitgebreide programma staat op de website van Theater vanBeresteyn.

Roué Vermeer in Theater Geert Teis
Roué speelt dit seizoen alweer zijn 10de cabaretvoorstelling: Gewoon Roué. Volgens de organisatie is het tijd om dat te vieren! Met zijn charme verovert Roué inmiddels al meer dan 20 jaar de harten van het Nederlands publiek. Hij staat bekend om zijn enthousiaste speelstijl, energieke uitstraling en briljante improvisaties. Deze show bevat zoals altijd een stortvloed aan zelfreflectie, hilariteit en zelfspot. De cabaretvoorstelling Gewoon Roué van Roué Vermeer vindt plaats op 6 april in Theater Geert Teis en de avond begint om 20:00 uur.

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam de komende periode kunt u vinden op onze website.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal