Direct naar de inhoud.

Het kampeerseizoen tijdens zomerse Open Camping Dag van start gegaan

  • door:
  • op:
Camping ’t Nije Hof in Stadskanaal | Larou de Jong/ RTV1

STADSKANAAL- Met de eerste warme dag van het jaar begon zaterdag officieel het kampeerseizoen met de landelijke Open Camping Dag. De dag is een initiatief van de Stichting Open Camping Dag en wordt sinds 2022 georganiseerd. Campings door heel Nederland doen mee, zo ook camping ’t Nije Hof in Stadskanaal.

Het doel van de dag is om het plezier van kamperen te laten zien aan heel Nederland. Zelfs mensen die nog nooit hebben gekampeerd, worden uitgenodigd om te ontdekken of een vakantie op een camping iets voor hen is. Mariska Versteegt van Gend is eigenaar van camping ’t Nije Hof in Stadskanaal. Ook haar camping werd opengesteld voor nieuwe gasten. “Wij doen mee voor de mensen uit Stadskanaal, maar ook omdat mensen vaak niet weten dat wij hier zitten. Daarnaast is het ook goed om Groningen en Drenthe een beetje op de kaart te zetten.”

(Tekst gaat verder onder de video)

Iedereen die de camping bezocht werd verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee, een plak koek, en de kinderen konden vermaakt worden met marshmallows. Attie en Willem Boer zijn een van de gasten die op de camping komen kijken. Na een gesprek met de eigenaren zijn zij overtuigd; aankomende zomer staan zij op camping ’t Nije Hof. “We gingen naar Stadskanaal om te kijken naar wat hier is. Toen zagen we de camping en dachten we: laten we hier eerst maar eens gaan kijken,” vertelt Attie. “En we hebben net een boeking gedaan,” sluit haar man Willem af.

Door de vele regenval kon de camping dit weekend helaas nog niet zoveel mensen toelaten op het campingterrein. Het kampeerveld was nog te nat. Desondanks kijken ze uit naar een mooi kampeerseizoen. “Het is hier rustig, maar toch dicht bij de reuring. Mensen mogen hier gewoon een kampvuurtje maken, we zijn hondvriendelijk en wij zijn gewoon hele gezellige mensen.” Aldus de eigenaresse.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal