Direct naar de inhoud.

Kunstwerken in Daalkampen brengen erfgoed tot leven

  • door:
  • op:
Het kunstwerk ‘De Zandloper’ in Daalkampen. | Foto: Rutger Breider/RTV1

BORGER – De wijk Daalkampen in Borger is sinds vorige week een kunstwerk rijker. Op woensdag werd ‘De Zandloper’ in de wijk Daalkampen geplaatst. Het is het laatste kunstwerk in een reeks van vier kunstwerken die het archeologische erfgoed van de wijk onder de aandacht brengen. 

In de afgelopen twee decennia heeft de wijk Daalkampen een schat aan archeologische vondsten onthuld. Men vond talloze prehistorische huizen en voorwerpen van aardewerk en steen. De archeologische schatten zijn stuk voor stuk tastbare geschiedenis. Overblijfselen uit een vergeten tijd.   

Om de bewoners en bezoekers van Daalkampen te herinneren aan het bijzondere erfgoed van het gebied, plaatste de gemeente Borger-Odoorn, in samenwerking van werkgroep Daalkampen en kunstenaar Jan van der Meij, vier kunstwerken op vier verschillende plekken in de wijk. 

Vorige week werd het vierde kunstwerk in Daalkampen geplaatst. Aan Ankie van Tongeren, wethouder cultuur, de eer om het laatste kunstwerk van het project te plaatsen. ‘Met het laatste pas afgeronde stukje onderzoek in de noordwesthoek van de wijk is de archeologische puzzel compleet. Een mooie aanleiding om de archeologische waarde van Daalkampen met kunst in beeld te brengen. Met de plaatsing van de kunstwerken gaat een langgekoesterde wens van bewoners en gemeente in vervulling.’ 

De Zandloper

De Zandloper is het laatste kunstwerk dat in de wijk werd geplaatst en staat symbool voor de tijd. De verschillende elementen van het werk symboliseren de tijd en de verbinding met de mens. Zo staat de glasvulling van het werk voor het ijs uit de ijstijd en de vorming van het landschap. De barnsteen in het werk symboliseert de menselijke neiging om versieringen in het leven aan te brengen. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal