Direct naar de inhoud.

Chantal Hulshof uit Nieuw-Buinen naar Drèents Liedtiesfestival 2024 

  • door:
  • op:
Chantal Hulshof staat op 9 mei op het Drèents Liedtiesfestival | © Annika Sipma

NIEUW-BUINEN – Afgelopen weekend werden de tien finalisten van het Drèents Liedtiesfestival 2024 bekendgemaakt. Een van de gelukkigen dit jaar is Chantal Hulshof uit Nieuw-Buinen. Op 9 mei zal ze het opnemen tegen de andere negen finalisten.

Hulshof werd voor het Liedtiesfestival benaderd door Ilona Smid en Erwin Funke, een muzikaal duo dat naast het maken en schrijven van eigen muziek ook nummers voor andere artiesten schrijft. Het team ging aan de slag en produceerde samen ‘Bewondern‘, een nummer dat speciaal voor de gelegenheid werd geschreven.

Nooit goed genoeg

Bewondern gaat over het gevoel dat je jezelf nooit goed genoeg vindt.’ vertelt Hulshof. ‘Het gaat over de neiging die we allemaal hebben om onszelf met anderen te vergelijken en dat we daardoor tegen mensen opkijken.’ Met ‘Bewondern’ slaat Hulshof een geheel nieuwe weg in en onderzoekt ze een andere stijl. ‘Vergeleken met het nummer ‘Is het dan beter zo’ dat ik vorig jaar uitbracht is ‘Bewondern‘ echt een stuk rustiger’, legt Hulshof uit.

Naast een nieuwe vorm breidt ze haar repertoire ook uit met een nieuwe (streek)taal. ‘Het is voor mij de eerste keer dat ik in het Drents zing. Dat is echt even wennen hoor,’ geeft ze eerlijk toe. ‘Vooral omdat bepaalde woorden door de een nét even anders worden uitgesproken als door de ander.’ Maar dat is voor Hulshof geen probleem. ‘Ik houd er wel van om uit mijn comfort zone te stappen en een keer iets anders te doen. Dat maakt het juist uitdagend.’ zegt ze enthousiast. 

(De tekst gaat verder onder de foto)

Chantal Hulshof in haar element | © Anno Kruize

Toekomstmuziek

Met de nominatie op zak kan Hulshof zich langzaam gaan voorbereiden op het Drèents Liedtiesfestival dat op 9 mei in het ATLAS theater in Emmen zal plaatsvinden. En dat is niet niks. Met een beetje geluk kan de nominatie maar zo een springplank zijn naar een glansrijke carrière in de muziekwereld. De winnaar van het Liedtiesfestival mag namelijk niet alleen de Drentse taal vertegenwoordigen op het Europees Songfestival voor Minderheidstalen in Udine, maar doet ook namens Drenthe mee aan het Regio Songfestival in Maastricht. Als kers op de taart ontvangt de winnaar ook nog eens een vette bonus van maar liefst 2000 euro.

‘Als ik op dit moment over al die mogelijkheden nadenk, dan vind ik het wel spannend hoor!’ zegt Hulshof lachend. Als een echte Drent loopt ze niet te hard van stapel en bekijkt ze de situatie nuchter: ‘Ik ga er niet vanuit dat ik ga winnen. De andere finalisten zijn allemaal super goed en ik gun het echt iedereen om dit te winnen.’

Desalniettemin kijkt ze erg uit naar 9 mei als ze het opneemt tegen de andere finalisten. En nu de kans op een carrière in de muziek zich voordoet, zal Hulshof er geen seconde over twijfelen: ‘Op dit moment ben ik nog bezig met mijn opleiding tot doktersassistent en werk ik in een huisartsenpraktijk. Muziek doe ik er dus nog ‘naast’.  Maar als ik de kans krijg om van muziek mijn werk te maken dan kies ik daar zeker voor.’ 

Het Drèents Liedtiesfestival
Het jaarlijkse Drèents Liedtiesfestival is een provinciale wedstrijd waarin muzikanten nieuwe en originele Drentse muziek ten tonele brengen. Uit alle ingezonden stukken wordt een kleine selectie finalisten gemaakt die het vervolgens tegen elkaar op tijdens het Drèents Liedtiesfestival.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal