Direct naar de inhoud.

Lentefestival in Odoorn groot succes: ‘Bezoekers genoten van muziek en gezelligheid’

  • door:
  • op:
Lekkernijen van Annet Sturre en haar schoondochter Melissa Kazan | © Emiel Veerbeek/RTV1

ODOORN – De Vrijzinnige Kerk van Odoorn organiseerde afgelopen zaterdag een Lentefestival in Odoorn. Naast verschillende gezellige activiteiten werd er geld ingezameld voor goede doelen waaronder de energiepot, een speciale goede doelen pot waarmee de kerk mensen helpt die in acute financiële problemen zitten.

‘Door de stijgende prijzen voor boodschappen en door de hoge energieprijzen deden meer mensen uit Odoorn en omliggende dorpen beroep op de Energiepot, waardoor we als organisatie besloten hebben om het Lentefestival te gaan organiseren,’ aldus organisator Helene Westerik.

Met het organiseren van het Lentefestival wil de organisatie mensen samen laten komen om te genieten van prachtige muziek en verschillende lekkernijen, maar voor alle activiteiten gold dat een vrijwillige bijdrage zeer op prijs werd gesteld. Deze bijdrage zal worden gebruikt voor de Energiepot.

Er was voor jong en oud genoeg te doen. Zo organiseerde Hilli Kuilman een speciale kunstactiviteit. Kuilman exposeert momenteel in de kerk van Odoorn en krijgt iedereen ‘aan de kunst’. Daarnaast konden bezoekers genieten van het optreden van Valtex, een lezing over de invloed van voedsel van Dick Oosterwijk en konden bezoekers zich uitleven met een tafeltennisbalmachine van Tafeltennisvereniging Tornado ’65 uit Valthe.

Koken met de burgemeester

Ook Jan Seton, burgemeester van Borger-Odoorn, was aanwezig. Hij zette speciaal voor de gelegenheid zijn koksmuts op voor een nieuwe editie van ‘Koken met de burgemeester.’

‘Dit jaar hebben we gekozen om Italiaanse fritatta te maken’, vertelt Seton. Alle ingrediënten die voor de fritatta werden gebruikt waren uitsluitend streekgebonden producten. ‘De eieren komen van Eierhokkie Klijndijk, het brood komt van Bakker Joost en de groente komt van de biologische boerderijwinkel Morene en de Ieme Natuurvoeding’, legt Seton uit. De fritatta’s waren een mooie manier om de streekproducten te promoten aan de bezoekers van het Lentefestival. En dat werkte uitstekend. Het gerecht was al snel uitverkocht.

Koken met burgemeester Jan Seton | © Emiel Veerbeek/RTV1

Lekkernijen en aandacht voor de aardbevingsschade in Turkije

Een van de andere goede doelen waar tijdens het Lentefestival aandacht aan werd besteed is de bijzondere inzamelingsactie van Annet Sturre. De actie ontstond nadat het huwelijksfeest van haar zoon Ruben Sturre en haar schoondochter Melissa Kazan in Turkije werd afgelast door de verschrikkelijke aardbevingen die in het gebied plaatsvonden.

Het koppel wil nog steeds dolgraag hun huwelijksfeest in Turkije vieren maar het gebied waar ze het feest zouden vieren kampt nog altijd met de gevolgen van de aardbeving. Het motiveerde Annet Sturre om een inzamelingsactie op te zetten voor de slachtoffers van het rampgebied. Samen met Kazan en een paar andere Turkse vrouwen uit de buurt boden ze tijdens het Lentefestival typisch Turkse lekkernijen aan.

Tevreden terugkijken

De organisatie van het Lentefestival kijkt tevreden terug op de dag. ‘Bezoekers genoten van de muziek en van de gezelligheid en mensen kwamen snel in verbinding met elkaar’, vertelt organisator Helene Westerik. Hoeveel geld er is opgehaald voor de Energiepot en voor de inzamelingsactie van Sturre wordt later bekend gemaakt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal