Direct naar de inhoud.

Wat is dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Het Theater Geert Teis in Stadskanaal | Foto: Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Het tweede weekend van de maand april is aangebroken. Dit weekend staat voornamelijk in het teken van de mini-opera van Bakkie Bach in Valthermond, de Lente Salon bij het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen, de open dag Golfpark Exloo, de fotowandeling bij Boomkroonpad in Drouwen, de braderie en vlomarkt in Odoorn, het Internationaal Accordeonfestival bij Theater Geert Teis in Stadskanaal, het optreden van De Jeugd van Vroeger + support Marieke Schenk bij Podium34 in Borger, het optreden van Winkler Prins Harmonie in Theater vanBeresteyn in Veendam en de Lentebeurs bij De Drijscheer in Alteveer.

De mini-opera van Bakkie Bach in Valthermond
Bakkie Bach, ofwel De Koffiecantate van Johann Sebastian Bach, is een geestige mini-opera van 45 minuten in zakformaat. De compositie gaat over vader Schlendrian die zijn dochter Lieschen van haar koffieverslaving af probeert te krijgen. Hij geeft haar alleen toestemming om te trouwen als ze stopt met koffiedrinken. Terwijl Schlendrian op zoek gaat naar een geschikte man voor zijn dochter, vertelt Lieschen stiekem aan iedereen dat ze trouwt onder één voorwaarde: dat ze koffie mag zetten wanneer ze wil. Het moraal van dit verhaal: vrouwen houden nu eenmaal van koffie! De Nederlandse vertaling van Carel Alphenaar zal worden gezongen in de uitvoering zodat het goed te volgen is voor een groot publiek. De mini-opera vindt plaats op zondag 14 april 2024 tussen 15:00 uur en 17:00 uur in Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond.

Lente Salon Keramisch Museum Goedewaagen
Voor het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen wordt de exploitatie van het museum niet gesubsidieerd. Bijna 3 jaar Covid-19 betekende daarom een inkomstenverlies van bijna € 30.000,- Nu zich weer meer groepen aanmelden en ook het schoolprogramma opnieuw gestart werd, is er geld nodig voor een betere audiovisuele begeleiding in de vorm van een audiotour en een grootbeeld filmprogramma. Mede voor dat doel stelden museumvrienden keramiek beschikbaar voor een donatie-actie. Op zaterdag 13 en zondag 14 april wordt de verkoopcollectie gepresenteerd. Liefhebbers kunnen van tevoren online ook een uitgebreide fotocatalogus bestellen. De fotocatalogus met prijslijst is online beschikbaar via het e-mailadres van het museum: mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl.

Open dag Golfpark Exloo
Op zondag 14 april tussen 14:00 uur en 16:00 uur organiseert Golfpark Exloo een open dag. Ieder jaar organiseren zij een aantal open lessen en open dagen voor iedereen die kennis wil maken met golf. ‘Ook als je het golfen weer wilt oppakken of als je, bijvoorbeeld als vrije golfer, een lidmaatschap van een golfclub overweegt ben je van harte welkom bij Golfpark Exloo’, schrijft de organisatie op hun website. Aanmelden kan via hun website.

Fotowandeling bij Boomkroonpad
Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer op zondag 14 april tussen 09:00 uur en 12:00 uur een fotografiewandeling bij het Boomkroonpad in Drouwen. In elk seizoen en bij alle weersomstandigheden biedt de omgeving van het Boomkroonpad prachtige beelden. Je loopt door verschillende types bos, heide en vennen met prachtige spiegelingen in het water. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen, ga je fotograferen tijdens deze wandeling. De gids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft daarnaast tips en trucs voor het maken van mooie foto’s. De kosten bedragen €17,50.- per persoon.

Braderie en vlomarkt in Odoorn
Op zondag 14 april vindt er tussen 11:00 uur en 17:00 uur een braderie en vlomarkt plaats op de sfeervolle brink in Odoorn. Kom gezellig langs, er is vast iets van uw gading te vinden. Parkeren in de omgeving van de markt is gratis, evenals de toegang tot de markt. Meer informatie vindt u op de website van de organisatie.

Internationaal Accordeonfestival bij Geert Teis
Op zondag 14 april vindt er bij Theater Geert Teis in Stadskanaal het Internationaal Accordeonfestival plaats. Een middagvullend programma waarin je kunt beleven wat er allemaal mogelijk is met het accordeon. Volgens de organisatie krijgt u veel stijlen te horen: van licht klassiek tot Nederlandstalig, van variété tot jazz, van virtuoso entertainment tot filmmuziek en meer, kortom een gevarieerd programma. Het programma begint om 13:30. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

De Jeugd van Vroeger + support Marieke Schenk komen naar Borger
Evert, Dick, Jan, en Johan vormen een band na jarenlang muzikaal gemis in Borger. Met de toevoeging van zangeres Miranda wordt de band compleet. Ondertussen treedt Marieke Schenk op met haar eigen repertoire, geïnspireerd door Miss Montreal. Haar energieke optredens zijn niet te missen. Het optreden vindt plaats in Podium 34 op zaterdag 13 april en begint om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Winkler Prins Harmonie treedt op in Veendam
De Winkler Prins Harmonie heeft een jeugdige uitstraling. Toch is het orkest ruim 45 jaar een toonaangevend onderdeel van het culturele palet van Veendam. Volgens de organisatie is het voor vaste bezoekers het vertrouwde geluid allang geen verrassing meer en verdienen ze absoluut een volle zaal. Het optreden van de Winkler Prins Harmonie vindt plaats op zaterdag 13 april en begint om 20:00 uur in Theater vanBeresteyn in Veendam. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Lentebeurs in Alteveer
Op zaterdag 13 april organiseert De Drijscheer in Alteveer een Lentebeurs van 19:00 uur tot 21:30. Volgens de organisatie is het een ruim opgezette kinderkledingbeurs met kleding, speelgoed en accessoires. De entree kost €1,50.- en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam de komende periode kunt u vinden op onze website.

-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal