Direct naar de inhoud.

Onstuimig weer op komst, code geel voor heel het land

  • door:
  • op:
Er komen onweerswolken aan | © Freepik

REGIO – Er komt in de loop van de maandagmiddag onstuimig weer aan. Onweer, zware windstoten en hagel kunnen we verwachten volgens Weeronline. Om die reden heeft het KNMI code geel afgekondigd.

Waar de dag nog begint met overwegend zonneschijn trekt er vanaf het begin van de middag een buienlijn van west naar oost. Daarbij zal het een korte tijd even flink tekeer kunnen gaan met forse regenval, onweer en mogelijk ook hagel. Tijdens buien kunnen in heel het land zware windstoten voorkomen tot circa 90 km/uur.

In de loop van de middag trekt de buienlijn verder oostwaarts en aan het einde van de middag trekken de meest pittige buien via Duitsland het land uit. Hierachter is het echter niet geheel droog. In de avond en nacht naar dinsdag blijven verspreid over het land enkele pittige buien mogelijk met wederom kans op zware windstoten. Deze buien zijn echter wel veel lokaler en er zullen dus ook plekken zijn waar er niet zoveel gebeurt.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal