Direct naar de inhoud.

Koninklijke onderscheiding voor Reina Smit-Weerts uit Valthe

  • door:
  • op:

EMMEN – Reina Smit-Weerts uit Valthe is donderdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn. Smit-Weerts krijgt de onderscheiding voor haar werk als vrijwilliger bij de Zonnebloem.

Smit-Weerts is bijna 23 jaar als vrijwilliger actief bij de afdeling Emmerhout-Emmerschans en Emmen-Angelslo van de Zonnebloem. Haar motto is ‘Het leven is goed, als je blij en ongedwongen alles voor een ander doet.’ Volgens haar medevrijwilligers is niets haar teveel. ‘Ze is accuraat,
nauwgezet, heeft een goed luisterend oor en is overal inzetbaar.’

Veel op bezoek

Smit-Weerts gaat nog altijd veel op bezoek bij de mensen thuis of in het ziekenhuis. Ook regelt ze het vervoer bij geplande activiteiten van de Zonnebloem, die ze veelal zelf mede-organiseert. Ze heeft zitting in diverse commissies en is secretaresse van de afdeling Emmerhout-Emmerschans. Vanuit die rol bezoekt ze dan ook de regiovergaderingen. Ook is ze lotenverkoopster voor de Zonnebloem.

Al deze activiteiten bij elkaar maken dat Smit-Weerts zich gemiddeld 18 uur per week, geheel
vrijwillig met haar werk voor de Zonnebloem inzet voor een ander. Iets waarvoor ze donderdagmiddag tijdens een gezellige middag van de Zonnebloem dan ook een koninklijke onderscheiding voor kreeg.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal