Direct naar de inhoud.

SC Stadskanaal 4 zet alles op alles om ‘de wedstrijd van hun leven’ te spelen

  • door:
  • op:
Het vriendenteam van SC Stadskanaal 4 | © Eigen foto

STADSKANAAL – David Veen is keeper bij de club Stadskanaal 4. Dit team is een paar jaar geleden opgezet en is inmiddels uitgebreid naar een hechte vriendenclub. Met deze club zijn ze genomineerd voor ‘De wedstrijd van je leven’, een initiatief dat wordt uitgezonden op sportzender ESPN. Om dit te behalen moet het elftal eerst genoeg stemmen weten op te halen.

Als goede vrienden is niks te gek en zijn ze begonnen met een Instagrampagina waar ze doen alsof ze bekende spelers zijn en een interview afleggen net zoals in ‘Man of the Match’. Ook hebben de mannen van SC Stadskanaal 4 tijdens de Kerst een lied en bijbehorende videoclip gemaakt. Een clip die vervolgens massaal werd bekeken op sociale media. ‘Als we iets gaan doen dan moet dat ook met 100%’, zegt David Veen in het RTV1-programma ‘1 op Vrijdag.’

Omdat de content van SC Stadskanaal 4 zo uniek is kregen ze de aandacht van Tiktok Tammo te pakken. Tammo had het elftal een berichtje gestuurd via Instagram omdat hij nog een leuke vriendengroep nodig had voor een videoclip. David en zijn team waren direct enthousiast en zo stonden ze een paar dagen later te filmen in hun kantine voor de clip van Tiktok Tammo.

Wedstrijd van je leven

De mannen van SC Stadskanaal 4 zijn genomineerd voor ‘de wedstrijd van je leven’. Dat betekent dat je een wedstrijd gaat spelen tegen FC de Rebellen. ‘In dit team zitten oud-voetbalprofs en oude Eredivisie legendes’, vertelt David.

Om hier aan mee te mogen doen moet je de meeste stemmen krijgen. Om deze stemmen te behalen hebben David en zijn team meerdere strategieën bedacht. Te beginnen met flyers die ze door de brievenbussen hebben gegooid met de oproep om op het team te stemmen.
Ook plakten ze hun auto’s vol met stickers met de tekst “Stem nu op SC Stadskanaal 4. De wedstrijd van je leven” plus een QR code.

Stickers op de auto | © Eigen foto

BN’ers

Maar daarmee zijn de heren nog niet klaar. Ze hebben nog een laatste troef in handen. Ze hebben het namelijk voor elkaar gekregen om bekende Nederlanders een oproep te laten doen om op SC Stadskanaal 4 te stemmen. Onder meer De Dikdakkers, Mooi Wark en natuurlijk Tiktok Tammo spraken een videoboodschap in.

David geeft toe dat hij best brutaal is als het gaat om het benaderen van BN’ers en dat hij zo in contact is gekomen met deze mensen.

Hoeveel stemmen SC Stadskanaal 4 op dit moment precies heeft is nog onduidelijk. Dit komt omdat deze informatie nog niet publiek is. Binnenkort wordt er een top 50 gemaakt en deze vijftig teams gaan dan door naar de laatste stemrondes.

Het team op pad om te flyeren | © Eigen foto



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal