Direct naar de inhoud.

Lefier neemt flats aan de Belgiëlaan onder handen: 120 appartementen worden verduurzaamd

  • door:
  • op:
De eerste flat staat al in de steigers | © RTV1

STADSKANAAL – De flats aan de Belgiëlaan krijgen een flinke onderhoudsbeurt: woningcorporatie Lefier is gestart met de verduurzaming van in totaal 120 appartementen. 

Lefier gaat  alle appartementen isoleren en vernieuwt de energie installaties, zodat alle appartementen na het onderhoud energielabel A dragen. Daarnaast worden ook de portieken voorzien van een nieuwe, automatische deur. Iets dat hard nodig is aangezien veel van de huidige deuren vaak klemmen of niet goed op slot gaan zodat ze vanaf buiten gemakkelijk open geduwd kunnen worden. 

Lefier begint het onderhoud bij de flat aan de kant van de Groningerlaan en gaat zo iedere flat langs. Verwacht wordt dat de werkzaamheden begin 2025 klaar zullen zijn. Overigens betekent het volgens Lefier niet dat er een huurverhoging achteraan komt. ‘Voor de verduurzaming rekenen we geen huurverhoging, dus de woonlasten voor de huurders zullen dankzij een lagere energierekening dalen’, aldus Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal