Direct naar de inhoud.

Wat is dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
AJ Plug Killer King in d’Rentmeester in Valthermond | Foto: Marielle Hensums

REGIO – Het derde weekend van de maand april is aangebroken. Dit weekend staat voornamelijk in het teken van het concert van het Drents Senioren Orkest in de Goede Herderkerk in Borger, Rabbitwedstrijd bij Golfpark Exloo, het optreden van Ted Russell Kamp in Valthermond, de rommelmarkt bij de Poststraatkerk in Stadskanaal, het optreden van 50 Shades Of Fiddle in Theater vanBeresteyn in Veendam en de Jamsessies bij Restaurant Java in Veendam.

Concert Drents Senioren Orkest in Borger
Op zaterdag 20 april treedt het Drents Senioren Orkest in de Goede Herderkerk in Borger. Bijna zestig muzikanten maken al vele jaren muziek die ze zelf leuk vinden, onder leiding van dirigent Henk Veneman. Van alles komt voorbij: pittige marsen, swingende muziek en licht klassiek. Kaarten zijn online te reserveren. Het concert begint om 14:00 uur en de kaarten kosten €12,50,- per stuk.

Rabbitwedstrijd bij Golfpark Exloo
Op zaterdag 20 april organiseert Golfpark Exloo een Rabbitwedstrijd. Speciaal voor de groep spelers met een handicap tussen de 36 en 55 en voor spelers die nog geen handicapregistratie hebben, is er maandelijks een rabbitwedstrijd. Je speelt in flights van 3 of 4, op lus Noord volgens het stablefordsysteem met volledige HCP-verrekening. Heb je nog geen HCP dan kun je door mee te doen een actieve HCP behalen. Ook als registratielid kun je deelnemen, je betaalt dan een gereduceerd greenfeetarief van €20,-. Je maakt op laagdrempelige wijze kennis met golfen in wedstrijdverband. Je speelt steeds met verschillende mensen, zo creëer je een eigen golfnetwerk. Je kunt je regelkennis toepassen en aanscherpen. Je krijgt begeleiding van ervaren spelers. Na afloop is er nog gelegenheid om een drankje met elkaar te drinken. Deelnamekosten: €2,- voor leden en €20,- voor registratieleden. Aanmelden gaat via de website van de organisatie. De Rabbitwedstrijd begint zaterdag om 10:00 uur.

Ted Russell Kamp treedt op in Valthermond
“Rolling Stone Magazine is lyrisch over hem en noemt hem een “kopstuk uit de California Roots Music scene”. Naast dat hij zelf singer-songwriter is en al dertien albums met origineel materiaal heeft uitgebracht, is hij ook al meer dan vijftien jaar lid van de Shooter Jennings Band. Volgens de organisatie wordt het een geweldige mix van country, bluegrass en americana – een beetje te vergelijken misschien met die andere wereldster die we hier onlangs mochten ontvangen, Walt Wilkins. Was je bij die fantastische avond, dan wil je dit ook echt niet missen! Wat een absolute wereldster komt er weer naar Valthermond. Het optreden vindt plaats op zaterdag 20 april en het optreden begint om 20:00 uur.

Rommelmarkt bij de Poststraatkerk in Stadskanaal
De ZWO-commissie van de Protestantse Gemeente Stadskanaal organiseert op zaterdag 20 april van 09.00-13.00 uur een grote rommelmarkt op het plein voor de Poststraatkerk te Stadskanaal. Er zijn veel kramen met kleding, elektrische apparaten, boeken, speelgoed, enz. Kortom, voor elk wat wils! Bij de uitgebreide catering kunt u terecht voor o.a. snert, pannenkoeken en broodjes hamburger, maar natuurlijk ook voor een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers erbij! De opbrengst van de rommelmarkt is bestemd voor het project ‘Maatjes voor gezinnen zonder ouders’ in Zambia.

50 Shades Of Fiddle in Theater vanBeresteyn in Veendam
In ‘50 Shades to Fiddle’ vertolkt Micha Molthoff tijdloze vioolthema’s en vertelt hij over zijn grote liefde: de viool. Met passie en virtuositeit laat hij het vuur van de zigeunerviool, het verlangen en de weemoed van chansonniers als Brel en Aznavour en de filmmuziek van Morricone samenkomen. Molthoff is een veelzijdig musicus en trad op met een keur aan nationale en internationale artiesten, waaronder Herman van Veen, Ute Lemper, Nynke Laverman, Toon Hermans, Jaap van Zweden en het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn werk wordt beïnvloed door Oost-Europese muziek, Argentijnse tango en Frans-, Spaans- en Nederlandstalige chansons en liedjes, en is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties. Het optreden vindt plaats op zondag 21 april en het begint om 15:00 uur. Volgens de organisatie zijn er nog kaarten beschikbaar.

Jamsessies bij Restaurant Java in Veendam
Restaurant Java in Veendam organiseert op zondag 21 april een jamsessie van 15:00 uur tot 19:00 uur. De organisatie heeft een complete backline, bas- en gitaarversterkers, een drumkit en een professionele zanginstallatie beschikbaar.

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam de komende periode kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal