Direct naar de inhoud.

Niet bang aangelegd? Abseilen van 35 meter hoogte in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Abseilen van het City Hotel in Stadskanaal | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Voor diegenen die geen hoogtevrees hebben, was er afgelopen zaterdag een spannende activiteit te beleven in het centrum van Stadskanaal. Op een hoogte van 35 meter kregen zowel leden als niet-leden van Klimvereniging Borger de kans om van het City Hotel te abseilen.

Met of zonder ervaring, iedereen was welkom om zaterdagmiddag af te dalen vanaf 35 meter hoogte. Klimvereniging Borger stond klaar om te helpen en te assisteren. ‘Het abseilen is een onderdeel van klimmen, en wat is er nu beter dan het vanaf een hoogte van 35 meter te doen in plaats van de gebruikelijke 6 meter in de klimhal? We organiseren dit evenement om mensen deze unieke ervaring te bieden’, aldus Johan Koppelaar van Klimvereniging Borger.

(Tekst gaat verder onder video)

De watertoren

Dit is niet de eerste keer dat de klimvereniging een soortgelijk evenement organiseert. Voorheen vond het abseilen plaats vanaf de watertoren in Stadskanaal. Echter, na de overname van de toren was dit niet langer mogelijk, zoals Koppelaar uitlegt: ‘De watertoren is verkocht aan een particuliere ondernemer. Hoewel bij de verkoop werd gezegd dat alle evenementen mochten doorgaan, heeft de nieuwe eigenaar helaas direct na de verkoop aangegeven dat we niet meer welkom zijn.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal