Direct naar de inhoud.

Rode sleutelhangers gevonden in Veendam? Grap wordt groter dan verwacht en gaat viraal

  • door:
  • op:
Er zijn verschillende rode sleutelhangers in Veendam gevonden | © Hielke Bosch/RTV1, Freepik

VEENDAM – Een leidinggevende hebben die altijd van een grapje houdt. Dat klinkt leuk, maar wie uitdeelt, moet ook incasseren. Zo dacht Miryanne Hoeve ook. Haar leidinggevende, Mark Potze, was afgelopen vrijdag 12,5 jaar in dienst en werd getrakteerd op verschillende telefoontjes uit Veendam en omstreken.

Hoeve geeft aan dat Potze iemand is die andere mensen graag in de zeik neemt. ‘Wij vonden dat hij ook een keer iets terug kon verwachten. Vandaar dat we vrijdagochtend in alle vroegte sleutels hebben rondgestrooid met zijn telefoonnummer erop. Zo kon hij de hele dag gebeld worden.’

Feliciteren met jubileum

De rode sleutelhangers vielen erg op en er werd dan ook al snel gebeld naar de jubilerende leidinggevende. Ook werd er in verschillende Facebookgroepen berichten gezet over de gevonden sleutelhangers. ‘Het is echt bijzonder om te zien hoeveel eerlijke mensen er nog zijn. Iedereen belde met een goede bedoelingen om de eigenaar te vinden. Toen ze hoorde dat het een grapje was moesten ze erg lachen en feliciteerden ze hem met zijn jubileum.’

(Tekst gaat verder onder foto)

Evert Baptist feliciteerde Mark Potze in de winkel | © Eigen foto

Naast de Veendammers feliciteerde Kim Holland hem in een speciaal voor hem gemaakt video. Verder kwam Groninger entertainer Evert Baptist langs op zijn Zündapp motorfiets. ‘Ook Evert heeft een aantal telefoontjes opgenomen. Dat was echt hilarisch’, zegt Hoeve lachend. 

Viraal op Tiktok

Alles werd vrijdag gefilmd en plaatste Hoeve op Tiktok. Daar kreeg de video ruim 500.000 weergaven. ‘Ik had niet verwacht dat dit filmpje zo hard zou gaan, maar ik deel graag mijn humor met anderen.’ Ondertussen is de video offline gehaald, omdat het telefoonnummer van haar leidinggevende herkenbaar in beeld was en hij nog steeds werd gebeld.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal