Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon naar finale in Mexico

  • door:
  • op:
Stam en Schoon na het behalen van de finaleplek. | © Instagram Katja Stam

TEPIC/BEACHVOLLEYBAL – Katja Stam uit Klijndijk heeft samen met haar beachpartner Raïsa Schoon de finale gehaald van het Elite 16 toernooi in Tepic in Mexico. In de halve finale afgelopen nacht wonnen Stam en Schoon van de Italiaanse dames Valentina Gottardi en Marta Menegatti.

Stam en Schoon zijn in Mexico nog ongeslagen. Na overwinningen in de poule op de Oostenrijkse zussen Klinger, de Amerikaanse Nuss en Kloth en de Duitse dames Ludwig en Lippmann wonnen de Nederlandse dames eerder op zaterdag de kwartfinale tegen Tainá en Victoria uit Brazilië in drie sets.

In de halve finale was het vooral de eerste set nagelbijten geblazen. Beide teams gaven elkaar niks toe, maar uiteindelijk sleepten Stam en Schoon de set met 23-21 binnen. Daarmee was het verzet gebroken van de Italiaanse dames en met zo af en toe spectaculair volleybal sleepten Stam en Schoon de finaleplek binnen met een 21-10 overwinning in set twee. 

Finale tegen goede bekende

In de finale treffen Stam en Schoon de Zwitserse dames Nina Brunner en Tanja Hüberli. De twee teams trainden onlangs nog een week met elkaar, maar speelden de laatste jaren ook vaak tegen elkaar. Zoals de finale van de Elite16 vorig jaar in Doha. Toen ging de winst in drie sets naar Stam en Schoon. De wedstrijd begint komende nacht om 00 uur Nederlandse tijd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal