Direct naar de inhoud.

Huizenprijzen in Stadskanaal en Borger-Odoorn gestegen, Veendam blijft gelijk

  • door:
  • op:
© RTV Drenthe

REGIO – De gemiddelde huizenprijs in de gemeente Stadskanaal en Borger-Odoorn is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. Als een van de weinigen in Nederland bleven de prijzen in Veendam gelijk. 

In Stadskanaal kostte een huis in het eerste kwartaal van 2024 gemiddeld 295.000 euro, 5,4 procent hoger dan vorig jaar. In Borger-Odoorn lag de prijs nog wat hoger, gemiddeld kost een woning daar 382.000 euro, 9,5 procent meer dan in 2023. In Veendam bleef de prijs gelijk, een onderkomen in de Parkstad kost nog altijd gemiddeld 283.000 euro. Daarmee is Veendam een van de weinige gemeenten waar de huizenprijzen niet stijgen of dalen. 

In de provincie Groningen daalden de huizenprijzen in drie gemeenten: Westerwolde (-8,6%), Oldambt (-2,7%) en Groningen (-2,1%). In Drenthe was je het afgelopen kwartaal in de gemeenten Midden-Drenthe (-11,6%), Assen (-4,2%) en Tynaarlo (-1,2%) goedkoper uit dan vorig jaar. 

De grootste stijger was in Groningen de gemeente Eemsdelta waar de prijs voor een huis met 12,9 procent steeg, kort gevolgd door Pekela met een stijging van 11,9 procent. In Drenthe steekt Noordenveld met kop en schouders boven de rest uit met een prijsstijging van 23 procent. 

De huizenprijzen stegen landelijk gemiddeld met een kleine vier procent naar 432.000 euro. Volgens makelaarsvereniging NVM zijn er ondanks dat het afgelopen kwartaal wel meer woningen verkocht dan begin vorig jaar, ze noteren een stijging van negen procent. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal