Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon verliezen spectaculaire finale in Mexico

  • door:
  • op:
Katja Stam en Raïsa Schoon tijdens het EK in Wenen in 2023. | Foto: CEV

BEACHVOLLEYBAL – Katja Stam uit Klijndijk heeft samen met Raïsa Schoon de finale van het Elite16 beachvolleybaltoernooi in Tepic in Mexico niet weten te winnen. In de finale waren Nina Brunner en Tanja Hüberli uit Zwitserland in drie sets te sterk: 14-21, 21-19, 17-19.

De twee Nederlandse dames begonnen goed aan de wedstrijd liepen ook twee puntjes weg, maar zagen de Zwitserse dames bij 7-7 langszij komen. Hüberli en Brunner liepen daarna weg en pakten de set met 21-14 van Stam en Schoon. 

Net als in de eerste set waren er lange en spectaculaire rally’s te zien in de tweede set. Tot 16-16 ging het gelijk op, maar toen leken Stam en Schoon het verschil te pakken dat nodig was om de set binnen te slepen. Door een ace van Zwitserse kant werd het nog 19-19 maar daarna maakte Stam het tot tweemaal goed af: 21-19. 

Zenuwslopend einde

In set drie kwamen Stam en Schoon gelijk op een 0-3 achterstand. Ze lieten zich er niet door van de wijs brengen en punt voor punt kwamen ze terug tot 10-10. Een blok van Stam op 12-12 zorgde zelfs voor de voorsprong. Toch wisten Hüberli en Brunner nog weer voorbij te komen en bij het vijfde matchpoint maakten ze het af waardoor het zilver hetgeen was wat restte voor Stam en Schoon. Het volgende toernooi voor Stam en Schoon is het Elite16 toernooi in Brazilië over twee weken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal