Direct naar de inhoud.

Zwaar vuurwerk door brievenbus Veendam; politie zoekt getuigen (update)

  • door:
  • op:
Het vuurwerk heeft flinke schade aangericht | © Thijs Hendriksen/RTV1

VEENDAM – De politie doet onderzoek naar een explosie van zwaar vuurwerk in een woning aan de Korte Akkers in Veendam. Dat incident gebeurde op woensdag op donderdagnacht rond 4.00 uur. Het vuurwerk werd door de brievenbus gegooid van de Veendammer woning, waarna het zware vuurwerk in de gang ontplofte en veel schade aanrichtte.

Volgens een buurtbewoner zou het gaan om verschillende soorten cobra’s, een zwaar soort vuurwerk, die door de deur is gegooid.

Het Forensisch Opsporingsteam is donderdag aan de slag gegaan. ‘We hebben buurtonderzoek gedaan en we hebben camerabeelden veiliggesteld. Op beelden is een mogelijk verdacht voertuig te zien’, aldus de politie.

© Thijs Hendriksen/RTV1

De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden, waarop mogelijk een verdacht voertuig te zien is. ‘Heeft u iets verdachts gezien aan de Korte Akkers in Veendam en heeft u nog niet met ons gesproken? Woont u in de nabije omgeving en heeft u iets gezien of gehoord? Of woont u in de buurt en heeft u camerabeelden waar tussen 03:00 en 04:00 uur verdachte personen of een verdacht voertuig te zien is? We komen dan graag in contact met u.’

De politie is te bereiken via 0900-8844 of bel anoniem 0800-7000.

(Dit artikel is aangevuld met een reactie van een buurtbewoner)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal