Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn en Veendam krijgen subsidie voor woningbouwimpuls

  • door:
  • op:
De gemeenten krijgen een subsidie voor woningbouwimpuls | © Freepik

BORGER/VEENDAM – De gemeenten Borger-Odoorn en Veendam krijgen een financiële injectie vanuit het rijk. De gemeente Borger-Odoorn krijgt bijna 900.000 euro voor betaalbare woningen in Borger-West en de Veendammers krijgen 2,6 miljoen euro voor het doortrekken van de Buitenwoellaan.

Borger-West

Borger-Odoorn wil het geld gaan gebruiken om betaalbare woningen te creëren in Borger-West. Op de Koesteeg locatie, tegenover de brandweerkazerne, moeten zo’n 180 woningen gebouwd gaan worden. Een derde hiervan zal bestaan uit sociale huur- en koopwoningen. De rest van de woningen zullen betaalbare koopwoningen worden, tot een bedrag van 355.000 euro. 

Het plan is dat de woningen vanaf 2026 gebouwd zullen worden. Daarnaast zullen ook nog twintig woningen in de wijk Daalkampen uit de grond gestampt worden. 

Buitenwoellaan

Met het doortrekken van de Buitenwoellaan via het Buitenwoeltracé naar de N33 wordt de huidige wegenstructuur ontlast. Hierdoor blijven de wijken Buitenwoel en Veendam-Noord ook in de toekomst goed ontsloten voor het verkeer. 

Volgens Wethouder Schmaal (GemeenteBelangen) zag minister Hugo De Jonge tijdens een werkbezoek in 2023 het belang van de subsidie in Veendam. ‘Met de subsidie wordt het eindelijk mogelijk om aan de noordkant een goede structurele oplossing te creëren voor de ontsluiting naar de N33. Dit zorgt dan meteen voor de ontlasting van de straten eromheen.’

Woningbouwimpuls

Met de Woningbouwimpuls draagt het ministerie van Binnenlandse Zaken bij aan het realiseren van projecten die door een financieel tekort zonder steun moeilijk of traag tot stand komen. De middelen kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de woningen, de sanering van vervuilde grond of het uitplaatsen van bedrijven. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal