Direct naar de inhoud.

Dubbel feest bij OBS Ekkelhof in Drouwen: Koningsspelen en opening groen plein

  • door:
  • op:
Wethouder Hartsuiker en oud-leerling en topsporter Wouda openden het nieuwe schoolplein | © Rutger Breider/RTV1

DROUWEN – Waar bijna alle basisscholen vanochtend meededen aan de jaarlijkse Koningsspelen, had OBS De Ekkelhof nog een andere leuke verrassing voor de leerlingen in Drouwen. Hun nieuwe schoolplein werd geopend. Dat deden ze zingend en dansend op de muziek van het speciaal voor de Koningsspelen geschreven lied.

Ouders, leerlingen en leerkrachten hebben de afgelopen drie jaar hard gewerkt om het groene schoolplein voor elkaar te krijgen. Dat het nu gelukt is, maakt ze erg blij en opgelucht, want bewegen en de natuur zijn belangrijke speerpunten voor de basisschool.

(Tekst gaat verder onder video)

Grote slinger

Wethouder Jeroen Hartsuiker (VVD) opende samen met oud-leerling en topsporter Joris Wouda het plein. De leerlingen hadden de afgelopen week een grote slinger gemaakt die rond het plein hing. Deze werd vrijdagochtend open geknipt door de bijzondere gasten.

Hartsuiker is blij dat het plein geworden is, zoals die er nu uit ziet voor de leerlingen. ‘De natuur draagt bij aan meer creativiteit. Daarnaast worden ze nu aangemoedigd om meer naar buiten te gaan. Dat is weer goed voor de motoriek en de cognitieve ontwikkeling van een kind.’

Veel buitenlessen

Het nieuwe groene plein wordt niet alleen gebruikt onder schooltijd, maar ook nadat de bel is gegaan, kunnen de leerlingen er spelen. ‘Op school heb je niet hele lange pauzes’, begint directrice Martine Stulp. ‘Ook geven wij heel veel buitenlessen. Activiteiten die we buiten kunnen organiseren die doen we ook echt buiten in het amfitheater.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal