Direct naar de inhoud.

Koningsdag in Emmen: zij mochten de koning ontmoeten

  • door:
  • op:
Jasper Schepers (tweede van links) in gesprek met de prinsessen over Studiestad Emmen | ┬ę RVD

REGIO – Het was niet te missen. Afgelopen zaterdag vierde Koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Emmen. Een aantal inwoners uit Stadskanaal en Borger-Odoorn mochten de Koninklijke familie ontmoeten en bijdragen aan het feest, waaronder Jasper Schepers en wethouder Jeroen Hartsuiker.

Als fervent amateurwielrenner ging wethouder Jeroen Hartsuiker samen met de Borgerder ondernemer Klaas Almoes op de fiets voor de koninklijke bus aan. Het koninklijke vervoersmiddel kwam door de Hondsrugtunnel, waar veertig wielrenners van jong tot oud voor de bus de weg wezen.

Niet gesproken

Toen de Koninklijke familie de bus uitstapte kwam de Koning nog even naar de groep wielrenners toe. ‘De Koning heeft niet met mij gesproken. Voor ons stonden veel kinderen die allemaal een handtekening hebben gekregen’, aldus Hartsuiker. ‘Het is supermooi om de spontane familie te zien en erg leuk om een keer mee te maken.’

Bij eerdere Koninklijke bezoeken aan de gemeente Borger-Odoorn was Hartsuiker nog niet wethouder. ‘De Koning opende het zonnepark in Nieuw-Buinen en was bij het iconische moment in Borger waar een glazenwasser vlak langs hem fietste, maar bij beide keren was ik nog geen wethouder.’

‘Toonden veel interesse’

Hartsuiker en Almoes hadden deze dag een korte interactie met de koning, maar ook voor Jasper Schepers uit Musselkanaal was het een bijzondere dag. Hij mocht vanuit de organisatie Studiestad Emmen met de drie prinsessen praten over het studentenleven in de stad. Samen met het studentenbestuur mocht Schepers alle vragen beantwoorden over het studeren in Emmen. ‘Het was super leuk om dit te mogen doen. De prinsessen toonden veel interesse, vertelden over hun eigen studententijd, maar vroegen ook naar die van ons. Het was een heel open gesprek en een onvergetelijke dag die niemand mij meer afpakt.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal