Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon bij Elite16 in Brazilië naar kwartfinales

  • door:
  • op:
Katja Stam tijdens het EK in Wenen vorig jaar. | Foto: CEV

BRASILIA – Katja Stam uit Klijndijk en haar beachvolleybal partner Raïsa Schoon hebben in Brazilië de kwartfinales van het Elite16 toernooi gehaald. In de poulefase wonnen Stam en Schoon van de Duitse dames Ittlinger en Borger, Melissa en Brandie uit Canada en het Braziliaanse duo Tainá en Victoria.

In de Braziliaanse hoofdstad Brasilia hadden Stam en Schoon donderdagavond Nederlandse tijd niks te duchten van Ittlinger en Borger. Ze wonnen met 21-13 en 21-11. Vrijdagmiddag wonnen Stam en Schoon de eerste set tegen Melissa en Brandie met 21-13. De tweede set leek ook makkelijk naar de Oranje dames te gaan. Vanaf 14-7 werd de voorsprong alleen helemaal weggeven: 17-17. Uiteindelijk wisten Stam en Schoon ook de tweede set binnen te slepen: 21-18.

Stam en Schoon wonnen vrijdagavond van Tainá en Victoria uit Brazilië. Makkelijk ging dat niet. De dames moesten zelfs een set afstaan met 21-17, maar waren daarna bij de les en wonnen de tweede met 21-17 en de derde vrij eenvoudig met 15-7.

Wie de tegenstander wordt in de kwartfinale voor de Nederlandse dames is nog niet bekend. Stam en Schoon wonnen twee weken geleden in het Mexicaanse Tepic nog zilver tijdens het vorige Elite16 toernooi.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal