Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon winnen na meeslepend gevecht in kwartfinale Brazilië

  • door:
  • op:
© Instagram Katja Stam

BRASILIA – Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon hebben in een meeslepend gevent de kwartfinale van het Elite16 toernooi in Brasilia in Brazilie gewonnen. De dames wonnen in drie sets van Carol en Barbara uit het thuisland: 18-21, 21-19 en 15-13

Na alle wedstrijden in de poulefase te hebben gewonnen was het vertrouwen aanwezig bij Stam en Schoon. Al had Katja Stam bij de laatste wedstrijd vrijdagavond wel last van krampaanvallen. In de eerste set zaterdagavond was daar niks meer van te zien. Toch keken Stam en Schoon tegen een achterstand aan: 18-21.

In de tweede set stonden Stam en Schoon lang achter met vier punten, maar op 19-19 stond het weer gelijk. Door een goede serveserie van Stam werd de set gelijk binnengesleept met 21-19. In de derde en beslissende set ging het tot 13-13 gelijk op. Bij het eerste matchpoint sloegen Stam en Schoon meteen toe: 15-13.

In de halve finale zondagmiddag nemen de Nederlandse dames het op tegen de nummers één van de wereld, Duda en Ana Patricia uit Brazilië. De halve finale begint om 15 uur Nederlandse tijd.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal