Direct naar de inhoud.

Kijk terug: Zo gingen de herdenkingen in de regio

  • door:
  • op:
De herdenking aan de Prins Bernhardlaan in Veendam | © Hemmo Kuiper/RTV1

REGIO – Op 4 mei herdachten we de oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Op vijftien verschillende plekken werd er een moment in ere gevracht om gezamenlijk twee minuten stilte te houden.

Borger-Odoorn

In Borger-Odoorn waren op zeven plekken herdenkingen georganiseerd. Borger, Exloo, Nieuw-Buinen, Odoorn, Valthe/Klijndijk, Valthermond en 2e Exloërmond hadden allemaal bij een monument inwoners staan die samen met elkaar de oorlogsslachtoffers herdachten.

Verslaggever Jelmer Wijnstra was bij de herdenking in Exloo. Bekijk die beelden hier:

Stadskanaal

In Stadskanaal werd er op vijf verschillende plekken een herdenking georganiseerd. Zo kwamen in Mussel, Musselkanaal, Onstwedde, Alteveer en Stadskanaal mensen bijeen. In Stadskanaal werd een stille tocht gehouden langs drie monumenten.

Verslaggever Hielke Bosch was bij het Joods Oorlogsmonument in Stadskanaal aanwezig. Bekijk die beelden hier:

Veendam

In Veendam waren op drie verschillende plekken een herdenking. In Wildervank, Ommelanderwijk en Veendam zelf vonden die plaats. In Veendam vond een stille tocht plaats naar verschillen graven en monumenten. De herdenkingsbijeenkomst in Veendam werd bijgewoond door leerlingen en docenten van de Kelowna Secondary school uit Canada. Zij zijn in Veendam in het kader van een uitwisselingsproject van scholengemeenschap Winkler Prins. De leerlingen uit Kelowna en de leerlingen van het Winkler Prins leverden gezamenlijk verschillende bijdrages aan de herdenking.

Leerlingen uit Canada waren aanwezig bij de herdenking in Veendam | © Hemmo Kuiper/RTV1

RTV1

RTV1 zond de herdenking in Nieuw-Buinen live uit op het tv-kanaal. Bekijk de uitzending hier terug:



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal