Direct naar de inhoud.

Veendam heeft haar eigen bevrijdingsfestival: ‘Het geeft zo ontzettend veel reuring’

  • door:
  • op:
Aan spektakel geen tekort tijdens het kleine bevrijdingsfestival in Veendam | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Waar de meeste Noorderlingen naar Assen of Groningen trekken om de bevrijding te vieren, liet Veendam zich deze 5 mei niet ondersneeuwen. Bogdike pakte de handschoen op en organiseerde een eigen bevrijdingsfestival op het museumplein onder de naam ‘Rock and Magic’.

‘Een paar jaar geleden verschenen er reacties op Facebook dat er in Veendam niks te doen was op bevrijdingsdag’, vertelt Everhard Sprik van Stichting Bogdike terwijl achter hem ‘Iedereen is van de wereld’ uit de luidsprekers knalt. ‘Toen dachten wij: daar gaan we iets mee doen. We zijn twee jaar geleden begonnen met een Veendams bevrijdingsfestival. En het heeft heel goed uitgepakt; kijk hoeveel mensen hier staan’, zegt hij wijzend naar de honderden mensen op het plein.

Magisch

Naast veel muziek werd er ook veel aandacht besteed aan het thema ‘magic’ in de Parkstad. Door het centrum liepen verschillende sprookjesfiguren. Het was aan de kinderen de taak om ze allemaal te vinden en met ze op de foto te gaan. 

Een sprookjesachtig tafereel in Veendam | © Hielke Bosch/RTV1

Als het aan Sprik ligt gaat Bogdike ook de komende jaren nog door met het organiseren van een bevrijdingsfestival in Veendam. ‘Dit geeft zo ontzettend veel reuring aan de plaats Veendam. Dus de mensen die het vandaag gemist hebben, kom volgend jaar lekker naar Veendam.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal