Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon verliezen strijd om brons in Brazilië

  • door:
  • op:
Katja Stam en Raïsa Schoon tijdens het EK van 2022 in München. | Foto: CEV

BRASILIA – Na het zilver voor Katja Stam uit Klijndijk en haar partner Raïsa Schoon in Mexico twee weken geleden, hebben de dames nu net naast eremetaal gegrepen. Ze verloren in de strijd om brons in Brasilia in Brazilië van het Zwitserse duo Esmée en Zoé: 15-21, 21-13 en 10-15.

Stam en Schoon begonnen de dag nog fantastisch met setwinst in de halve finale tegen de nummer 1 van de wereld Duda en Ana Patricia: 21-16. De Braziliaanse dames herstelden zich en wonnen daarna met 10-21 en 10-15. Stam en Schoon moesten zich daardoor opmaken voor de strijd om het brons. Hier leek een omgekeerd scenario op de loer te liggen na verlies in de eerste set en winst in de tweede, maar in de derde set wisten Stam en Schoon niet door te drukken: 10-15.

De dames pakten daarmee opnieuw belangrijke punten voor de olympische ranglijst. De Spelen die vanaf 27 juli tot 10 augustus aan de voet van de Eifeltoren worden gespeeld kan de dames eigenlijk niet meer ontgaan. Om zich verder in vorm te spelen voor de Spelen spelen Stam en Schoon over twee weken het volgende Elite16 toernooi in Espinho in Portugal.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal