Direct naar de inhoud.

Boerderijwinkel Bij de Boerin uit Stadskanaal een-na-beste van Nederland

  • door:
  • op:
De boerderijwinkel Bij de Boerin is tweede geworden | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Een jaar na de opening van hun vernieuwde boerderijwinkel is er een nieuw hoogtepunt toe te voegen aan boerderijwinkel Bij de Boerin net buiten Stadskanaal. Ze zijn namelijk de een-na-beste boerderijwinkel van Nederland volgens platform Lekkerder bij de Boer.

Die tweede plaats ging niet vanzelf volgens Alida Meering, eigenaresse van de landwinkel. ‘Meer dan tweeduizend boerderijwinkels deden mee aan deze verkiezing. Mensen konden via de site van Lekkerder bij de Boer stemmen op alle boerderijwinkels in Nederland.’ Meering is dan ook trots op de behaalde tweede plaats.

Livestream

Via een livestream op Facebook werd het nieuws bekend gemaakt dat ze de tweede plaats hadden gewonnen. In de week voorafgaan aan de livestream werden er steeds minder winkels bekend gemaakt. Eerst kwam de top honderd online, waarna de top vijftig en de top tien bekend werden.

In het rapport stond onder andere dat de bezoekers de boerderijwinkel loven om hun warme huiselijke sfeer, overzichtelijkheid en klantvriendelijk en betrokkenheid van het personeel. Met deze mooie woorden hebben ze twintig stemmen meer gekregen dan de winkel derde plaats, namelijk 321.

‘Enorm blij’

‘We laten er veel voor, dus we zijn enorm blij met de prijs’, aldus Meering. ‘We hebben geen personeel, dus af en toe is het flink aanpoten. Maar ons doel is gelukt. We willen de burger naar de boerderij laten komen en bewustwording creëren waar je eten vandaan komt. Dat het zo’n succes zou worden had ik nooit durven dromen.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal