Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Veenkoloniaal Museum Veendam | © Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Het tweede weekend van de maand mei is aangebroken. Dit weekend staat voornamelijk in het teken van de Snikkeweek in Musselkanaal, de expositie ‘Afrika ontdekken in textiel in het Veenkoloniaal Museum Veendam, de Schubertiade met quatre-mains pianospel van Jos van Immerseel en Ayako Ito bij Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond en de braderie met vlomarkt in Odoorn.

De Snikkeweek in Musselkanaal
Voor de 31e keer zetten de boten koers richting Musselkanaal voor de Snikkeweek, de jaarlijkse feestweek in Musselkanaal die draait om twee dingen: schepen en feest. De Snikkeweek in Musselkanaal is op dinsdag 7 mei van start gegaan en eindigt op 12 mei. Op zaterdag 11 mei vindt er om 13:30 uur de Knoalparade plaats met zelfgemaakte bootjes en om 18:00 uur is er een Schippers BBQ gepland. Daarna is er om 21:00 uur feest en muziek in Musselkanaal. Het evenement wordt op zondag 12 mei afgesloten met om 18:30 – 19:30 uur Evangelisatieviering ‘open air’ door de gezamenlijke kerken.

Afrika ontdekken in textiel in Veendam
In 2 Spraak zetten ze in het Veenkoloniaal Museum in Veendam het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. Want wat is Afrika? Afrika is een immens groot continent met zeer diverse culturen en mode, een continent waar weinigen echt iets van weten. Ze verbinden dit continent op een positieve wijze met mensen uit de Veenkoloniën die zich laten inspireren door Afrika. Evenzogoed als Europa wordt Afrika overspoelt door goedkoop textiel. Toch zijn er ook mooie ‘Made in Africa’ stoffen te krijgen. Stoffen die vaak symbolisch een verhaal vertellen en meestal van natuurlijke stoffen zijn gemaakt. Zo kan men van de Oegandese schorsdoek, zeker moderne blazers en hoeden maken. De expositie is t/m 20 mei dagelijks te zien tussen 10.00 – 17.00 uur in het Veenkoloniaal Museum Veendam.

(Tekst gaat verder onder video)

Schubertiade met piano quatre-mains bij Klassiek in ‘t Veen in Valthermond
Dit weekend kunnen mensen genieten van Schubertiade met quatre-mains pianospel van Jos van Immerseel en Ayako Ito in een informele sfeer op 11 mei 2024 in Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond. Schubert was onovertroffen als componist van intieme muziek, zoals de honderden liederen en vele kamermuziek getuigen. Op “Schubertiades” werden die werken door de componist samen met allerlei vrienden in een ongedwongen sfeer gespeeld. Van Immerseel en Ito nemen ons mee naar zo’n Schubertiade, zoals die in 1828 zou kunnen hebben plaatsgevonden. Samen aan de vleugel spelen ze stukken die Schubert in zijn laatste levensjaar schreef, waarin weemoed nooit ver weg is. Volgens de organisatie zijn er nog kaarten beschikbaar.

Braderie met vlomarkt in Odoorn
Op de sfeervolle brink in Odoorn wordt er een braderie met aansluitend vlomarkt georganiseerd. Kom gezellig langs, er is vast iets van uw gading te vinden. Parkeren in de omgeving van de markt is gratis, evenals de toegang tot de markt. Meer informatie vindt u op de website van de organisatie.

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam de komende periode kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal