Direct naar de inhoud.

Nieuwe aanhouding in zaak overleden peuter Veendam

  • door:
  • op:
Politie bij het Veenlustplein in Veendam op 11 januari | © Thijs Hendriksen/RTV1

VEENDAM – De politie heeft opnieuw een 23-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van de tweejarige Daan, begin januari in Veendam. De politie wil niets zeggen over de mogelijke rol van deze verdachte. Meerdere bronnen melden RTV Noord dat het om de moeder gaat.

Een paar weken geleden werd al een 24-jarige man aangehouden. Daarbij ging het om de man die begin dit jaar nog de vriend van de moeder was. Hij werd na ruim twee dagen weer vrijgelaten.

Zijn advocaat Niek Heidanus liet daarna weten dat zijn cliënt ontkent iets met de dood van het jongetje te maken te hebben.

Artsen roken onraad

In zijn woning was het kindje op 11 januari dit jaar onwel geworden. De peuter werd vervolgens met spoed naar het UMCG gebracht. Artsen sloegen daar direct alarm, omdat ze een sterk vermoeden hadden dat het jongetje zwaar mishandeld was. Hij overleed een paar dagen later.

Onderzoek naar rol hulpinstanties

De ouders van het kindje waren gescheiden. De hulpverlenende instanties waren al langer betrokken bij het gezin. De vader zegt dat de hulpverleners zijn signalen dat het jongetje niet goed verzorgd zou worden hebben genegeerd.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is inmiddels een onderzoek gestart naar de rol van de hulpverlenende instanties in deze zaak.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal