Direct naar de inhoud.

Grote brand bij varkensboerderij Mussel zo goed als geblust (update)

  • door:
  • op:
Veel rook uit de varkensboerderij | © DGS Media

MUSSEL – Bij een zeer grote brand dinsdagmiddag bij een varkensboerderij in Mussel zijn honderden varkens omgekomen. Dit laat een woordvoerder van de brandweer weten. Een van de schuren mag als verloren worden beschouwd. Rond 19.00 uur heeft de brandweer het sein ‘brandmeester’ gegeven. De brand is door de snelle inzet van de vele brandweerkorpsen beperkt gebleven tot één schuur.

‘Onze inzet is er op gericht om de andere schuren te behouden,’ zo liet een woordvoerder van de brandweer, dinsdag aan het einde van de middag, aan RTV1 weten. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel is één persoon gecontroleerd door ambulancepersoneel.

Binnen enkele minuten na de melding schaalde de brandweer op van groot naar ‘zeer grote’ brand. Ook werd er een NL-alert verstuurd in verband met de rook. De oorzaak van de brand is voor nu nog onbekend.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal