Direct naar de inhoud.

Politie en gemeente Veendam houden toezicht op en rond het Langebosschemeer

  • door:
  • op:
Het Langebosschemeer | © Google Streetview

WILDERVANK – De politie en de gemeente Veendam gaan er op toezien of de vaarregels op het Langebosschemeer bij Wildervank wel juist worden nageleefd. Al meerdere jaren komen er klachten binnen van overlast op en rond het meer.

Het gaat daarbij om onder meer te hard varen met motorboten en waterscooters, geluidsoverlast en vervuiling en vernieling van de oevers.

Flyer uitgereikt bij overtreding

De komende periode wordt aandacht besteed aan uitleg van de vaarregels en is er toezicht op en rond het meer. Overtreders krijgen eerst een officiële waarschuwing en er wordt een flyer uitgereikt met daarin de regels voor het natuur- en recreatiegebied. Bij deze aanpak zijn de recreatieverenigingen betrokken die gebruikmaken van het meer.

De maximale vaarsnelheid op het Langebosschemeer is 6 kilometer per uur. Zo worden de oevers en watervogels beschermd. Jetski’s en waterscooters zijn niet toegestaan op het Langebosschemeer. Dat is al zo sinds 2001.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal