Direct naar de inhoud.

Stichting Dierenpiramide uit Stadskanaal krijgt 20.000 euro voor opknappen van paardenweide

  • door:
  • op:
Anne van Lith bij een van de paarden die ze verzorgt | © RTV Noord

STADSKANAAL – Een mooie opsteker voor Stichting Dierenpiramide uit Stadskanaal: ze krijgen 20.000 euro van Stichting Dierenlot voor het opknappen van hun paardenweide. En dat is hard nodig volgens Anne van Lith van de stichting.

‘Met het geld kunnen we onder meer de waterafvoer in orde maken en onkruid weghalen waar paarden niet tegen kunnen’, aldus Van Lith, vrijwilliger die dag en nacht in touw is voor de dieren. ‘We zijn Dierenlot dan ook enorm dankbaar voor deze gift.’

‘Poten in de modder’

Komende zomer moeten de werkzaamheden op het één hectare grote stuk grond gaan beginnen. ‘We hebben de doelstelling om de dieren een goede huisvesting te bieden’, vervolgt Van Lith. ‘Met dit geld kunnen we dat doel bevorderen.’ En dat is hard nodig, het water loopt bijvoorbeeld maar moeilijk weg bij zware regenval. ‘Pas geleden stond een Shetlandpony nog tot z’n enkels in de blubber.’

Overigens zal de gift van Dierenlot niet de volledige kosten vergoeden. De opknapbeurt kost namelijk in totaal 23.000 euro, waardoor Dierenpiramide zelf nog een gat van drieduizend euro te dichten heeft. Voor de stichting alsnog een hoop geld. Van Lith blijft dus ieder dubbeltje omdraaien om haar stichting boven water te houden. ‘Donaties zijn dan ook altijd welkom.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal