Direct naar de inhoud.

Politie Stadskanaal neemt een ‘spookvoertuig’ in beslag

  • door:
  • op:
┬ę Politie Stadskanaal

ONSTWEDDE – Een wel heel opvallend Instagram-bericht van Politie Stadskanaal vrijdagochtend: ze hadden ’s nachts een ‘spookvoertuig’ bij Ter Maars in beslag genomen. ‘Tijdens de surveillance in de nachtdienst troffen de collega’s dit ‘spookvoertuig’ aan. Dit voertuig is in beslag genomen’, zo schrijven ze.

Toch blijkt het minder eng dan het klinkt: een ‘spookvoertuig’ is een voertuig wat niet geregistreerd staat op naam van een persoon of bedrijf. Deze bewuste grijze Fiat had daarnaast ook geen kentekenplaat. ‘Als er met een spookvoertuig strafbare feiten worden gepleegd, kunnen we dit dus niet herleiden’, zo legt Politie Stadskanaal uit. ‘Evenals de verplichte kosten die een voertuig met zich meebrengt en die op deze wijze dus niet betaald worden.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal