Direct naar de inhoud.

RTV1 zendt live uit vanuit Exloo met nieuwe apparatuur

  • door:
  • op:
Een reporter doet live verslag op tv. Foto ter illustratie | © Freepik

RTV1 – Het is feest in Exloo. De basisschool in het dorp bestaat precies een eeuw, het Hallenhoes wordt deze week geopend en het is Pinksteren en dat staat in het brinkdorp gelijk aan het Schaapscheerdersfeest. Met al deze festiviteiten zal RTV1 twee live-uitzendingen maken.

Op vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur zal RTV1 de stratenoptocht uitzenden. Verschillende straten en verenigingen hebben een eigen kar gemaakt die ze tentoonstellen door middel van een optocht door het dorp. De uitzending zal op ons Facebook en Tv-kanaal te zien zijn.

Daarnaast zal op zaterdag het Schaapscheerdersfeest zijn. Vanaf 11.00 uur zal RTV1 aanwezig zijn om live verslag te doen van het NK schapen scheren met de hand en de Exeler fair, een markt met veel streekproducten. Ook deze uitzending zal op ons Facebook en Tv-kanaal te zien zijn.

Nieuwe apparatuur

Het is de eerste keer dat RTV1 live op locatie kan met haar eigen apparatuur. Eerder waren al live uitzendingen op locatie, zoals de Klap tot Klaploop, maar daar kon de omroep apparatuur lenen van regionale omroep RTV Noord.

Door een subsidie van verschillende partijen kon RTV1 twee LiveU’s kopen. Dat is apparatuur waarmee een verslaggever of cameraman vanaf locatie altijd live kan schakelen naar de televisiestudio van RTV1 in Stadskanaal.

Vanaf nu zal de lokale omroep voor de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam ook vaker op locatie live gaan. Heeft u nog een idee om ergens live te gaan? Stuur dan een mailtje naar televisie@rtveen.nl en dan zullen we er naar gaan kijken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal