Direct naar de inhoud.

Camping in Onstwedde stroomt weer vol met christelijke festivalliefhebbers tijdens Amazing Grace Festival

  • door:
  • op:
Bezoekers genieten van de muziek bij het festival in Onstwedde | © Geert Smit

ONSTWEDDE – Camping De Sikkenberg staat weer helemaal vol. Honderden mensen gaan hun Pinksterweekend vieren op deze camping in Onstwedde. Wat de camping zo speciaal maakt? Er wordt een christelijk festival georganiseerd voor het hele gezin.

Om bij het festivalterrein te komen, moet je eerst de hele camping over. Bij het toiletgebouw spreekt een vrouw een andere vrouw aan. ‘He, zag ik jou niet net nog de camping oprijden? Wat leuk dat je er weer bent!’ De andere vrouw reageert enthousiast en bevestigd dat ze er net is, waarna het gesprek ook alweer is afgelopen.

Hoe verder je de camping oploopt, hoe harder de muziek klinkt. Op het podium staat de christelijke band InSalvation. Fokko van der Struik is vrijwilliger bij het christelijke festival en loopt druk rond over het terrein. ‘Het is een laagdrempelig festival waar iedereen welkom is. Kinderen, jeugd en ouders. Het is een breed festival waar voor iedereen ook iets is.’

(Tekst gaat verder onder video)

Van der Struik haalt veel voldoening uit het vrijwilligerswerk op het festival in Onstwedde. ‘Op dit festival zijn geen muren. Er speelt op dit moment veel in de wereld en wij zeggen als christenen dat de wereld in de brand staat. Als je hier een stukje rust of een stukje God kan vinden, dan wil ik mij daar graag aan verbinden.’

Beste Zangers

Er staan verschillende bands dit weekend op te treden op de camping in Onstwedde. Zo komt Elly Zuiderveld (van Elly en Rickert), maar ook Matthijn Buwalda. Hij doet dit jaar mee met het nieuwe seizoen van het NPO 1 programma De Beste Zangers. ‘Hij is voor ons een heel leuke en goede artiest om te hebben tijdens dit evenement. Hij is christen en hij doet dat op een heel laagdrempelige manier. Als je kijkt buiten de christelijke bubbel krijgt hij ook steeds meer bekendheid, dus ik zie uit naar wat hij ons gaat brengen.’

Kinder- en tienerprogramma

Naast de grote namen is er dit jaar ook meer ruimte gekomen voor een kinder- en tienerprogramma. ‘Het is vaak zo dat deze groep er een beetje bij hangt, maar dit jaar horen ze echt bij het festival. Dat is super belangrijk!’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal