Direct naar de inhoud.

Noodopvang Veendam verloopt voorlopig ‘rustig en in een prettige sfeer’

  • door:
  • op:
Het pand waar de asielzoekers tijdelijk in worden opgevangen aan de Lloydsweg | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – De noodopvang aan de Lloydsweg in Veendam gaat tot nu toe gepaard zonder klachten. Volgens het COA raken de gezinnen met in totaal 22 kinderen in de noodopvang al gewend aan de Parkstad. De gemeente laat weten dat er sprake is van ‘een rustige en prettige sfeer.’

‘Op dit moment zijn er nog geen klachten binnengekomen’, aldus Alet Bouwmeester namens het COA. Dat bevestigt ook een woordvoerder van de gemeente Veendam. De gemeente had dit overigens ook zo verwacht. ‘Het college heeft vooraf duidelijke afspraken met het COA gemaakt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Daardoor was de verwachting ook dat er slechts in geringe mate sprake zou zijn van klachten.’

De gemeente geeft daarnaast aan dat ze intensief samenwerken met het COA en de locatiemanager van de noodopvang. ‘Er is op dit moment sprake van een wekelijks overleg onder regie van de gemeente Veendam.’

Omliggende bedrijven

Voorafgaand aan het besluit sprak dhr. Mathey namens verschillende omliggende bedrijven in bij de gemeenteraadsvergadering. Die bedrijven waren bang voor omzetverlies evenals de daling van de waarde van het vastgoed. ‘Dat Ter Apel en het COA in de knel zitten moet niet ten koste gaan van de gemeente Veendam en de keuze van vanavond’, gaf Mathey toen aan. Ondanks zijn betoog stemde de gemeenteraad toch in met het besluit.

Het COA begrijpt dat de komst van een opvanglocatie leidt tot vragen en weerstand. ‘We begrijpen de ondernemers en komt het voor dat er bezwaar wordt gemaakt. Dat mag in dit land.’

Ook de gemeente geeft aan het zo goed mogelijk voor te hebben met de omliggende bedrijven. ‘De bedrijven zijn uitgenodigd voor het open huis kort voor de opening. De komende maanden gaan wij weer in gesprek me de bedrijven over hoe de situatie op dat moment ervaren wordt.’

RTV1 heeft Dhr. Mathey of een andere betrokken werknemer van Trip Advocaten & Notarissen meermaals gevraagd om een reactie, maar zonder antwoord.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal