Direct naar de inhoud.

Directeur Drenthe Tours: Bus meegenomen voor onderzoek na ongeluk met feestvierende voetballers

  • door:
  • op:
De bus waar de spelers van SV Borger van af vielen | © Persbureau Drenthe

BORGER – De open bus waar gisteravond feestvierende spelers van SV Borger van af vielen, werd bestuurd door directeur Klaas Jan de Vries van Drenthe Tours. Hij reageert ook vanochtend nog altijd aangeslagen: “Het is vreselijk dat dit gebeurd is.”

De directeur van Drenthe Tours vertelt dat hij van de valpartij in eerste instantie niets heeft gemerkt. Hij bestuurde de bus die een ronde door het dorp maakte ter ere van het kampioenschap van de voetbalclub. De spelers vierden een feestje in de cabriobus.

‘Niets gemerkt’

‘Je rijdt heel langzaam door het dorp en in een klein bochtje is het blijkbaar misgegaan. Ik keek daar ook in de spiegels, maar zag niks. Het was dat een leider van de club in de bus vroeg of ik even wilde stoppen, maar ook hij had op dat moment nog niets in de gaten’, zo vertelt De Vries.

Niet snel daarna werd hem duidelijk dat er wel iets aan de hand was. ‘We hoorden ineens dat er iemand van de bus was gevallen. Opeens begonnen allemaal mensen te rennen en bleek dat er meer spelers naar beneden waren gevallen.’ In totaal raakten zeven spelers van SV Borger gewond. Vijf van hen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Twee andere spelers hebben zich laten behandelen bij een huisartsenpost.

Onderzoek naar de bus

De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht, maar op beelden en foto’s is te zien dat een reling bovenop de bus is afgebroken. Directeur De Vries bevestigt dat er inderdaad een reling kapot is gegaan. ‘Ik vermoed dat de spelers daardoor zijn komen te vallen. Hoe de reling kon afbreken, weet ik niet. Mogelijk hebben de spelers erop gezeten of tegenaan gehangen.’

Volgens Klaas Jan de Vries is de bus meegenomen voor onderzoek. ‘Ik wacht af wat daar uit komt’, aldus de directeur van Drenthe Tours. Politiewoordvoerder Anne Kok laat weten dat het onderzoek breed wordt opgepakt. Daarbij worden betrokkenen gehoord en zal ook de bus onderzocht worden. Verder is de politie op zoek naar beelden van het ongeluk en het moment vooraf. De woordvoerder verwacht dit Pinksterweekend verder nog geen nieuws te kunnen melden, omdat het onderzoek nog wel enige tijd in beslag zal nemen. Op dit moment is er nog geen aangifte gedaan in deze zaak.

‘Nog één speler in het ziekenhuis’

Hoe de gewonde spelers van SV Borger er aan toe zijn, is onduidelijk. Wel heeft Klaas Jan de Vries van Drenthe Tours nog contact gehad met de trainer van de club. ‘Ik heb begrepen dat één speler nog in het ziekenhuis ligt, de rest zou inmiddels weer thuis zijn.’ Een politiewoordvoerder zei gisteravond al dat de verwondingen niet levensgevaarlijk waren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal