Direct naar de inhoud.

Buurtbewoonster is wars van acht nieuwe vakantievilla’s en blijft procederen

  • door:
  • op:
Raad van State | © ANP via RTV Drenthe

EXLOO – Acht nieuwe villa’s op het Landal-vakantiepark PUUR in Exloo. Ze zijn een doorn in het oog van een omwonende. De vrouw deed vandaag haar beklag bij de Raad van State. Nieuwe vakantiehuizen van zo’n groot formaat kunnen nooit de bedoeling zijn geweest, stak de buurtbewoonster van wal. Oorspronkelijk was het recreatiepark, waar 185 woningen staan, bestemd voor huizen met één bouwlaag met een kap.

Toch zijn er acht nieuwe villa’s verrezen. Waarvan twee huizen voor 8 personen en zes woningen voor 10 vakantiegangers. Die laatste zijn, met twee bouwlagen plus een kap, aanmerkelijk groter dan voorzien.

Meer geluid

Volgens de bezwaarmaakster worden ze in de praktijk zelfs aangeboden als villa met drie verdiepingen. En daar komt een heel ander publiek op af, betreurt ze. Volgens haar lezing zijn dat groepen vakantiegangers die veel meer geluid maken dan andere gezelschappen.

Haar advocaat maakte verder een punt van de aangelegde heuvels op het terrein. Ze zouden zorgen voor wateroverlast.

Toestemming

De gemeente Borger-Odoorn is afgeweken van de beheersverordening (een soort bestemmingsplan) om toestemming te kunnen geven voor meer bouwlagen. Dat gebeurde in 2021.

De ontwikkelaar is daarna begonnen met de bouw van de acht villa’s. De gemeente zegt de onvrede van de omwonende te begrijpen, want er is meer rumoer, erkende ze. De gemeente zei de toename aan geluid echter acceptabel te vinden.

De rechtbank Noord-Nederland wees het beroep van de buurtbewoonster in januari vorig jaar af. Uitspraak van de Raad van State volgt nog.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal