Direct naar de inhoud.

Karin stond voor het eerst op podium Mega Piraten Festijn: ‘Nog nooit zo zenuwachtig geweest’

  • door:
  • op:
Appeldorn (L) met haar partner Jan (R) op het podium van de grootste piratentent | © Wolger Media

STADSKANAAL/BORGER – Voor Karin Appeldorn uit Stadskanaal was het afgelopen zaterdag een bijzondere dag. Zij mocht samen met haar muzikale partner Jan optreden als het duo Jan & Zwaan in de grote tent van het Mega Piraten Festijn in Borger. Ze mocht het podium delen met artiesten als Lee Towers, Mooi Wark en Jannes.

Na het weekend kan ze weer rustig terugblikken op haar optreden. ‘Het was zo bijzonder. Ik voelde mij echt een artiest die avond’, aldus Appeldorn. Nadat presentator Willie Oosterhuis het traditionele nummer “De Deure” zong, kwamen Jan en Karin voor een enthousiast publiek de deur door. ‘Toen we opkwamen was het gelijk een groot feest. Het publiek ging helemaal uit haar dak!’

‘Iedereen zong mee!’

Doordat Jan (82) wat last heeft van ouderdomsklachten werd er een kruk geplaatst waar hij op kon zitten. Appeldorn kon met het publiek spelen en dat lukte. ‘Iedereen in de tent zong mee met het nummer “Het Dorpsfeest”. Ook waren allemaal handen in de lucht te zien. Echt bizar allemaal.’

Op het einde van het korte optreden deed Jan nog een ander nummer. ‘Ook daar deed iedereen mee. Het is echt bijzonder dat zoveel mensen ons repertoire kennen en meedoen.’ De volgende keer zullen ze dan niet maar één nummer spelen, maar maken ze een medley van verschillende hits van het duo Jan en Zwaan.

Jan & Zwaan
Jan & Zwaan is een muzikaal duo dat al een aantal jaren bestaat. Jan begon met zijn eerste vrouw Zwaantje het duo. Ze kregen verschillende hits als “Veronica” en “Het Dorpsfeest”. Na een ziekbed overleed in 2010 Zwaan op 65-jarige leeftijd. Jan trad daarna op, tot februari 2023 met Hennie Dogger als het duo “Jan & Zwaan”. Hennie Dogger is in 2023 overleden, waarna Karin de derde en nieuwste Zwaan is geworden. Sinds 2024 treden zij samen op.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal