Direct naar de inhoud.

Komende week veel wegafsluitingen in de regio

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie F: Pixabay

REGIO – De aankomende week wordt er veel aan de weg of aan de berm gewerkt in de regio van de Veenkoloniën en omgeving. Dat betekent dat er verschillende wegen worden afgezet voor een bepaalde periode. De N33 tussen Assen via Veendam naar de Eemshaven, de N34 tussen Emmen en de A28 en de N378 tussen Gasselte en Stadskanaal zijn afgesloten.

De gehele N33 is aankomende weekend afgesloten van vrijdagavond 31 mei 19.30 tot en met zondagochtend 2 juni om 11.00 uur. De weg zal in beide richtingen gesloten zijn. Twee keer per jaar moeten de putten en kolken schoongemaakt worden. Als deze verstopt raken, kan de weg bij hevige regen onderlopen.

Normaal is de N33 tijdens deze werkzaamheden het hele weekend afgesloten, dan worden er ook asfaltreparaties gedaan, borden schoongemaakt en andere werkzaamheden uitgevoerd. Dit keer worden alleen de goten schoongemaakt, zodat de weg zo snel mogelijk weer open kan in verband met de omleidingsroute van en naar Groningen. De overige werkzaamheden worden in september uitgevoerd. 

N378

Vanaf maandag 3 juni om 6.00 uur zal de N378 tussen Gasselte en Stadskanaal dicht. Er worden bij de afritten van Gasselte en de rotonde die aansluit op de N379 richting Drouwenermond onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden. Het wegdek krijgt daar een nieuwe laag asfalt op. Dat zal duren tot vrijdag 7 juni 20.00 uur.

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren worden de op- en afrit van de N34 naar N378 Gasselte-Drouwen-Stadskanaal afgesloten.

N34

In het weekend van 7 & 8 juni laat de provincie het gras maaien langs de provinciale N34. Tegelijkertijd worden (herstel- en reinigings)werkzaamheden aan de viaducten, het asfalt en de bebording uitgevoerd. De weg tussen Emmen via Gieten naar De Punt (aansluiting met A28) zal van vrijdag 7 juni vanaf 19.00 uur tot zaterdagochtend 8 juni 6.00 uur afgesloten zijn.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal