Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Golfprofessional Karin Jansen geeft les aan een bezoeker op de open dag van Golfpark Exloo | Foto: Emiel Veerbeek/RTV1

Het eerste weekend van de maand juni komt is aangebroken. Dit weekend staat voornamelijk in het teken van het 25-jarig jubileum van Golfpark Exloo, het Kerkenpad Oost-Groningen, het concert van Muziekvereniging Crescendo Stadskanaal, de activiteitenweek in Alteveer, de voorstelling “IMPRESSIVE” van het Noorderpoort Kunst & Multimedia in Veendam en de Melodieën op de Rails met Trio Jakob bij Museumspoorlijn STAR.

25-jarig jubileum Golfpark Exloo
Golfpark Exloo bestaat 25 jaar en viert dit op zondag 2 juni op de locatie aan de Valtherweg 27B in Exloo. Van 09.30 uur tot 16.30 uur is er op en rondom de golfbaan van alles te doen. Doorlopende activiteiten, maar ook demonstraties en clinics op meerdere tijden, zodat bezoekers niets hoeven te missen. Leuk voor volwassenen en kinderen, dus het hele gezin is volgens de organisatie welkom. Tijdens deze dag kunnen bezoekers kennis te maken met de golfsport in het algemeen en met Golfpark Exloo in het bijzonder.

Zo is er een Golf Fair met diverse kraampjes, worden er tweedehands golfartikelen verkocht en stellen leden van de club door hen gemaakte kunstwerken ten toon. Jumbo Sports is aanwezig voor clubfitting en verkoop van de nieuwste golfartikelen. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, in de golfslagkooi of bij snag golf. Voor jong en oud zijn er diverse golf-gerelateerde spellen, waaronder Golf Darts en the Neary. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten en kan je op een van de terrassen – met zicht op schapen van de kudde uit Exloo – genieten van een hapje en een drankje.

Op diverse tijden worden clinics en demonstraties gegeven. Zo kunnen bezoekers hun swing oefenen en leren putten onder leiding van een golfprofessional. Ontdekken wat je allemaal met een golfclub en een balletje kan doen kun je tijdens een bijzondere golfshow. De toegang van de open dag is gratis. 

Kerkenpad Oost-Groningen
Veel kerken, torens en een synagoge in Oost-Groningen zullen op zaterdag 1 juni 2024 hun deuren openen voor het publiek. Op die dag wordt namelijk voor de 9e keer het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd. De Hervormde (Nicolaas) Kerk van Onstwedde doet hier ook aan mee.

In de deelnemende gebouwen zijn vrijwilligers aanwezig die graag vertellen over de bijzonderheden van hun gebouw en het huidige kerkelijk leven. Een uitgelezen kans om het rijke religieuze erfgoed van Oost-Groningen te ontdekken.

In sommige kerken worden bovendien extra activiteiten georganiseerd. Denk aan een expositie, een boekenmarkt of een miniconcert. Op de website www.kerkenpadoostgroningen.nl worden alle deelnemende kerken gepresenteerd. Ook staan op deze site fietsroutes, die langs de kerken lopen. Kies of bedenk zelf een route voor de fiets of auto en kom langs. Bezoekers zijn welkom tussen 10:00 uur en 16.00 uur.

Concert Muziekvereniging Crescendo Stadskanaal
Op zaterdag 1 juni geeft Muziekvereniging Crescendo een concert in sporthal de Spont in Stadskanaal. Muzikale medewerking wordt verleend door Erwin Weitering met Accordeonclub de Toets’ndrukkers uit Emmer-Compascuum. U kunt weer genieten van een gevarieerd programma van zowel het harmonie-orkest als onze twirlers en de Toets’ndrukkers met veel bekende melodieën, schrijft de organisatie aan RTV1. Het concert begint om 20.00 uur.

Groningse gezelligheid met BBQ en optreden Erwin de Vries bij de Drijscheer
De activiteitenweek van Alteveer wordt op zaterdag 1 juni 2024 feestelijk geopend bij MFC De Drijscheer met een gezellige BBQ en een optreden van Erwin de Vries. Hij brengt een eigen repertoire van inmiddels maar liefst 10 albums. Net zo gezellig als vorig jaar op ons buitenpodium op het oude schoolpleintje. Erwin zijn welbekende blote voeten zetten gelijk de sfeer neer. Kaarten zijn te bestellen via website van de organisatie. Als dat niet lukt kunt u mailen met info@dedrijscheer.eu of telefonisch kaarten kopen via 06 138 29 089. De deur gaat open om 18:30 uur en de BBQ om 19:00 uur.

Voorstelling “IMPRESSIVE” van het Noorderpoort Kunst & Multimedia in Veendam
Benieuwd wat er allemaal gemaakt en gespeeld wordt op de opleiding Acteur van Noorderpoort Kunst & Multimedia? Docent en actrice Marieke Klooster (bekend van 20 jaar cabaretgroep Vrouw Holland en Zummerbühne: Hollands Hoop en Ripperda) heeft de parels van het afgelopen schooljaar voor je geprogrammeerd. Deze avond ziet u twee voorstellingen: De Groene Stad (12+) is een schurende voorstelling over een toekomstige samenleving waarin we leven in een extreme tegenstelling. De tweede voorstelling gaat over chaos. Chaos, volgens de oude Grieken het niets dat iets werd. Zonder Chaos zou er geen orde zijn en zonder orde geen Chaos. De hedendaagse wetenschap is het er dan ook over eens dat alles is voorbestemd om terug te keren tot die Chaos. Het podiumtechniek wordt verzorgd door studenten van het Noorderpoort. De voorstelling vindt op 1 juni plaats in Theater vanBeresteyn in Veendam en de voorstelling begint om 20:15 uur.

Melodieën op de Rails met Trio Jakob bij Museumspoorlijn STAR
Het Trio Jakob, een trio uit Spanje met internationale prijzen en optredens, dat momenteel gevestigd is in Den Haag geeft op 31 mei een concert bij Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal. Het is een concert georganiseerd door Norma Fonds, dat een beurs heeft toegekend aan de meest getalenteerde kamermuziek groepen van Nederland. Het Trio Jakob zal viool, cello en piano de muziek van Beethoven en Shostakovich gaan verbinden met de machinerie van de treinen.

Het concert begint vrijdagavond 31 mei om 19.00 uur. De tickets voor het concert kosten tien euro en tot en met zestien jaar is het concert gratis te bezoeken.

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam de komende periode kunt u vinden op onze website.
-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal