Direct naar de inhoud.

GADO-look a like bus gaat ook in Veenkoloniën rijden

  • door:
  • op:
De nieuwe bus (R) staat naast de oude GADO-bus (L) | © Ov-bureau Groningen Drenthe

REGIO – De nieuwe bus van Qbuzz heeft al veel positieve reacties gekregen op haar uiterlijk. Ze lijkt namelijk veel op de GADO-bussen van vroeger met dit gele uiterlijk. De nieuwe bussen zullen na de zomer als elektrische streekbussen gaan rijden door de provincies Groningen en Drenthe.

Na de zomer zullen de eerste gele bussen gaan rijden. In totaal moeten er 35 nieuwe elektrische bussen gaan rijden in de dienstregeling van vervoerdersmaatschappij Qbuzz. ‘Deze bus is het startsein voor verdergaande verduurzaming van het ov in Groningen en Drenthe’, zegt Rosalinde Hoorweg, directeur OV-bureau Groningen Drenthe.

In fases zullen de nieuwe bussen de oude bussen die nog op diesel rijden vervangen. De bedoeling is om dit voor 2030 klaar te hebben, zodat alle bussen emissievrij zijn. ‘We zijn er trots op dat de concessie Groningen en Drenthe de meest duurzame concessie is van heet Nederland’, vertelt gedeputeerde Johan Hamster.

Ondanks dat de nieuwe bussen qua uiterlijk lijken op de oude GADO bussen, zullen de bussen wel voorzien worden van de luxe anno 2024. Zo zal de bus een stuk schoner, stiller en luxer zijn dan de ronkende GADO-bussen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal