Direct naar de inhoud.

Riëtte Kruize vertrekt na een jaar als directeur Theater Geert Teis: ‘Ga mijn droom achterna’

  • door:
  • op:
Riette Kruize Geert Teis © Rutger Breider, Eigen foto Bew. RTV1

STADSKANAAL – Riëtte Kruize stopt per 1 augustus als directeur van Theater Geert Teis, dit heeft ze afgelopen week laten weten. Kruize vertrekt, na een jaar theaterdirecteur te zijn geweest op ’t Knoal, om een horecaonderneming te beginnen. ‘Dat is altijd al een grote droom geweest’, zo vertelt ze.

In september 2023 nam Kruize het stokje over van Annelies Klunder, die sinds 2017 als directeur werkzaam was. Daarvoor werkte Kruize als teamleider ticketing en artiestenbegeleiding bij De Nieuwe Kolk in Assen. Dat ze nu, na een klein jaar, weer vertrekt heeft te maken met ‘een grote droom die af en toe weer de kop opsteekt’. Daarmee doelt ze op het runnen van een eigen horecaonderneming. Al kon de timing volgens Kruize zelf beter, vond ze dit een kans die ze niet kan laten lopen: ‘De perfecte locatie kwam opeens in beeld. Het was liefde op het eerste gezicht en dus heb ik besloten om deze grote droom nu waar te maken.

‘Riëtte heeft een vliegende start gemaakt in haar rol als theaterdirecteur’, zo laat wethouder cultuur Egbert Hofstra weten. ‘We vinden het erg jammer dat zij ons gaat verlaten en we zullen haar bevlogenheid zeker missen. Maar natuurlijk hebben we er alle begrip voor dat zij haar droom gaat najagen en we wensen haar dan ook heel veel geluk en succes.’

Vacature

Het theater kan dus opzoek naar een nieuwe directeur om per 1 augustus aan het roer te staan. In de pas uitgebrachte vacature staat dat ze een ‘motiverende, stimulerende en coachende’ leidinggevende nodig zijn ‘met een uitstekend gevoel voor maatschappelijke, culturele, commerciële en bestuurlijke ontwikkelingen’. Verder moet de nieuwe directeur een relevant netwerk hebben, ervaring met zowel programmering als fondsenwerving en zicht bewust zijn van ‘de karakteristieke kenmerken van de regio en wat dit betekent voor het theater.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal