Direct naar de inhoud.

Jongste stembureaulid verrast door burgemeester: ‘Ik dacht dat er nu wel iemand anders was’

  • door:
  • op:
Wittenaar wordt verrast door burgemeester Korthuis | © Rutger Breider/RTV1

WILDERVANK – Ze is twintig jaar, studeert rechten, wilt later misschien wel bij de gemeente werken op de juridische afdeling en heeft al twee keer eerder geholpen bij de verkiezingen. Marjolein Wittenaar werd donderdagochtend verrast door burgemeester Sandra Korthuis, omdat zij het jongste stembureaulid is van dit jaar in de gemeente Veendam.

Voor de Wildervanckhal, de plek waar Wittenaar gestationeerd staat dit jaar, staat burgemeester Sandra Korthuis te wachten. Een man voor haar heeft aangegeven niet op beeld te willen. Toch heeft de burgemeester al een binnenpret, aangezien zij als enigste weet wat er gaat gebeuren.

Nadat de man in kwestie uit het stemlokaal is, loopt Korthuis op het jongste stembureaulid af en feliciteert haar. Daarnaast bedankt ze Wittenaar voor haar inzet op jonge leeftijd en geeft haar een bos bloemen af. Een vaas werd niet meegeleverd, waardoor Wittehaar nog een tijd heeft moeten zoeken naar iets waar haar bloemen in kunnen staan, want ze moet nog een hele dag op het stembureau zitten.

(Tekst gaat verder onder video)

‘Ik had niet verwacht dat jullie langs zouden komen’, begint Wittenaar. ‘Ik heb al eens vaker op het stembureau gezeten en ik ben nu twintig, dus ik dacht dat er nu wel iemand anders was die het jongste lid was vandaag.

Van haar ouders heeft Wittenaar al meegekregen om te stemmen en hoe belangrijk dat is. Ze wilde het verschil maken voor leeftijdsgenoten. ‘Toen ik met ijn ouders meeging om te stemmen, zag ik altijd mensen op leeftijd achter zo’n tafel zitten en misschien is het ook wel leuk voor mensen om een jonger iemand op zo’n stoel te zien zitten.’ Daarnaast vindt ze het belangrijk dat er vrijwilligers zijn die helpen bij de verkiezingen.

Wittenaar sluit af met een boodschap voor (vooral) de jongere inwoners van de gemeente. ‘Ik vind het heel belangrijk dat mensen komen stemmen en als je niet weet op wie je wilt stemmen vind ik het belangrijker dat je blanco stemt. Ga vooral stemmen, want elke stem telt!’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal