Direct naar de inhoud.

Emiel uit Stadskanaal ging 6 keer de Alpe d’Huez omhoog voor KWF

  • door:
  • op:
Ketelaar tijdens zijn zesde rit omhoog | © Eigen foto

STADSKANAAL – 5000 deelnemers gingen donderdag de strijd aan om de Franse berg Alpe d’Huez te beklimmen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Ook Emiel Ketelaar uit Stadskanaal deed mee en fietste de berg zes keer op en neer. Met elkaar is er een bedrag van ruim 18 miljoen euro opgehaald.

Ondanks dat Ketelaar veel had getraind voor dit evenement, was het toch zwaar voor de Knoalster. ‘Het leek allemaal wel makkelijk, maar het is echt wel zwaar. Ik heb echt afgezien’, vertelt een uitgeputte Ketelaar donderdagavond. De fietser had dan ook veel last van zijn benen.

Toch kijkt hij terug op een bijzondere dag. ‘Toen ik voor de vijfde keer de finish boven had bereikt, ging het onweren. Daardoor mochten we niet meer afdalen.’ Ketelaar werd opgevangen door mensen van zijn team die bovenop de berg stonden met een camper. ‘Daar heb ik een half uur gezeten. Toen was het weer droog en ging ik naar beneden om daarna voor de zesde keer omhoog te gaan. Ik kreeg daar zelfs een speciaal shirt voor aan’, lacht de Knoalster.

(Tekst gaat verder onder foto)

Ketelaar met zijn bijzondere shirt | © Eigen foto

Herkenbaar doel

Voor Ketelaar komt het goede doel KWF erg dichtbij. Zo heeft zijn schoonmoeder borstkanker. Daarnaast hebben vrienden van hem ook kanker. ‘Zij is omhoog gelopen en haar man is twee keer rennend omhoog gegaan. Het komt allemaal zo dichtbij dan. Als je elkaar dan weer ziet bij de finish is dat echt bijzonder!’

Steun kreeg Ketelaar van alle mensen die langs de route stonden. ‘Het is zo bijzonder. Mensen staan langs de kant je naam te schreeuwen. Het geeft zo’n saamhorigheidsgevoel. In bepaalde bochten staat muziek te draaien. Dan hoor je Skik met Op Fietse bijvoorbeeld. Dat geeft ook echt kracht.’

Vrijdagochtend keert Ketelaar weer huiswaarts. Met zijn vermoeide benen hoopt hij vrijdagavond weer thuis te zijn, zodat hij nog een stukje van de Avond4Daagse kan zien, waar zijn kinderen in meelopen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal