Direct naar de inhoud.

Idema stopt als directeur Easytoys: ‘Stoppen op je hoogtepunt’

  • door:
  • op:
Eric Idema in het magazijn van EDC | © EDC

VEENDAM – CEO Eric Idema stopt bij het bedrijf EQOM Group, het moederbedrijf van onder andere Easytoys. Dat geeft hij dinsdagmiddag aan op zijn eigen social media pagina. Wel blijft Idema betrokken bij de groep, want hij blijft aan als aandeelhouder en als lid van de Raad van Advies. Marc van Boven volgt Idema op per 1 juli.

In een brief aan zijn werknemers geeft Idema aan dat het bedrijf in een andere fase is beland en daar een andere expertise bij hoort. ‘Ik had echt nooit gedacht dat ik zover zou komen’, aldus Idema in de brief.

Opvolger

Marc van Boven wordt de opvolger van Idema. De 47-jarige ondernemer is medeverantwoordelijk voor de groei van bedrijven als Weleda, Omega Pharma en Reckitt Benckiser, bekend van onder andere Strepsils en Durex.

Zolderkamer

In 2007 heeft Idema het bedrijf op zijn zolderkamer opgezet. Na meerdere verhuizingen is het hoofdkantoor van EQOM gevestigd op het industrieterrein van Veendam en is het bedrijf gegroeid naar meer dan 480 medewerkers. ‘Een van de mooiste dingen vind ik mensen te zien groeien. Persoonlijke ontwikkeling in een warme bedrijfscultuur is voor mij heel belangrijk.’

(Tekst gaat verder onder foto)

Het pand van EDC Retail in Veendam | © EDC

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten van de afgelopen 17 jaar is de overname van Beate Uhse in 2019. Een jaar later kwam daar de toetreding van Waterland bij. Iets wat het bedrijf enorm heet laten professionaliseren. ‘Daarna ging het hard: buy and build! Vanaf 2020 zes overnames: Eropartner, Nytelse, Kondometiel, Christine le Duc, Amorelie en Nexus.’

Daarnaast geeft Idema in de brief aan zijn werknemers aan dat ze sexual wellness de afgelopen jaren normaal hebben gemaakt. Dit door odner andere sponsor te worden van FC Emmen. Ook lagen er producten van het bedrijf in supermarkten en andere winkels. ‘Het is ons samen gelukt om taboes te doorbreken: daar ben ik nog het meest trots op.’

Idema sluit de brief af met een bedankje aan alle werknemers en wenst Van Boven veel succes met zijn nieuwe functie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal