Direct naar de inhoud.

Veendamse blikt terug op overwinning Italiaanse talentenjacht: ‘Het was bizar’

  • door:
  • op:
Gina de Boer terug in Veendam. | © Ariënne Dozeman/RTV Noord

VEENDAM – ‘Het was bizar’, zegt Veendamse Gina de Boer over haar overwinning in het Italiaanse programma The Talent Catcher. Het programma wordt in Italië door zo’n 10 miljoen mensen bekeken en De Boer ging er in de finale met de winst vandoor. Iets wat ze van tevoren niet had verwacht.

Eerder deed ze in Nederland al mee aan The Voice of Holland en The Voice Senior, Italia’s Got Talent en de Italiaanse editie van The Voice Senior.

(Tekst gaat verder onder de video)

‘Over the top’

‘Door The Voice Senior ben ik hier terecht gekomen’, aldus De Boer. ‘Ik ben dan ook groot pleitbezorger om dat programma weer in te voeren. Je ziet dat talent en muzikaliteit niks met leeftijd te maken heeft.’

Italië is geen nieuw land voor haar, haar ex komt uit het land. ‘Ik was geregeld in Italië op bezoek.’

Na The Voice Senior in Italië deed ze nu mee aan het relatief nieuwe The Talent Catcher. ‘Dat is een idee van Milly Carlucci, een grote persoonlijkheid in Italië.’ De Boer omschrijft het als een ‘over-the-top Italiaanse familieshow’.

Herkenning bij talent catcher

‘Ik werd gestyled als rockchick en zo werd ik ook neergezet, in een roze jas en een sjieke sjaal. Boven me hing een bord met in het Italiaans: ‘Ik ben geen sjieke dame’. Ik moest ook inspreken dat iemand van de talent catchers me zou kunnen herkennen, dat was Mara Maionchi. Ze herkende me in eerste instantie niet, maar ze koos wel voor me.’

In het programma had Maionchi 15 seconden voor die keuze, waarna De Boer heel snel over ging tot zingen. ‘Ik gooide die jas af, iemand kwam naar me toe rennen met een microfoon en toen moest ik zingen.’

‘Toen ik dat deed, had Maionchi door dat ik het was.’

Bucketlist

Ze is van plan om deze overwinning te gebruiken om haar droom te verwezenlijken. ‘Ik heb een bucketlist en bovenaan staat dat ik dolgraag wil optreden op het grootste Italiaanse bluesfestival. We zullen het zien, ik ben druk bezig.’

Ondertussen is de Veendamse alweer thuis. ‘Straks eerst weer repeteren met The Happy Tunes‘, verwijst ze naar de noordelijke jaren 60-coverband.

Zo zag De Boers optreden er uit in de finale:

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal