Direct naar de inhoud.

Veendam past alcholverbodsgebieden aan voor prettigere leefomgeving

  • door:
  • op:
De gemeente Veendam kijkt naar nieuwe plekken voor een alcholverbod | © Freepik

VEENDAM – De gemeente Veendam heeft plannen om wijzigingen door te voeren in de gebieden waar een openbaar alcoholverbod geldt. Deze aanpassingen zijn bedoeld om de leefomgeving voor de inwoners veiliger en aangenamer te maken. In totaal zijn twee gebieden ingetrokken en elf nieuwe gebieden aangewezen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de bestaande alcoholverbodsgebieden te herzien. De aanleiding hiervoor is de overlast die alcoholgebruik op straat in sommige gebieden veroorzaakt. Denk hierbij aan situaties waarin mensen schreeuwen, voorbijgangers en buurtbewoners lastigvallen, vervuiling veroorzaken en in sommige gevallen zelfs geweld plegen.  

(Tekst gaat verder onder foto)

Op de genummerde plekken geldt binnenkort een alcoholverbod | © Gemeente Veendam

De Langeleegte en Wildervank

Specifieke wijzigingen betreffen onder andere de gebieden De Langeleegte en Wildervank. Rondom De Langeleegte is het alcoholverbod opnieuw aangewezen, omdat de oude aanwijzing niet meer actueel was volgens de gemeente Veendam. ‘De heraanwijzing sluit nu beter aan bij de huidige situatie en de eventueel aanwezige overlast.’ In Wildervank is een aanpassing doorgevoerd waarbij het oorspronkelijke verbodsgebied, dat een hele woonwijk omvatte, is teruggebracht tot het gebied rondom de supermarkt.

De plannen zijn nog niet definitief, dus belanghebbenden kunnen tot en met 25 juni 2024 een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal